Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі може подорожчати гаряча вода

Комунальне підприємство «Тернопільміськтеплокомуненерго» має намір змінити тарифи на послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води для потреб населення, послуги з централізованого постачання гарячої води для потреб управителів багатоквартирних будинків, бюджетних установ та інших споживачів.

Оголошення про це розміщено на сайті підприємства та сайті міської ради.

Діючий тариф на теплопостачання і постачання гарячої води виконавчий комітет встановив на початку листопада минулого року. Відповідно до пропонованих змін, тепло подорожчає більше, ніж на п’ять гривень, а гаряча вода – більше, ніж на 12 гривень. Заплановано, що послуга для населення з централізованого опалення для абонентів житлових будинків з будинковими та квартирними приладами обліку теплової енергії становитиме 1 964,88 гривень за гігакалорію; для абонентів житлових будинків без будинкових та квартирних приладів обліку теплової енергії – 47,58 гривень за метр квадратний  в опалювальний період. Послуга з централізованого постачання гарячої води за умови підключення рушникосушильників до систем гарячого водопостачання коштуватиме 111,44 гривень за метр кубічний; за відсутності рушникосушильників, підключених до систем гарячого водопостачання – 102,97 гривень.

В оголошені вказано, що тарифи змінюються у зв’язку із зростанням з січня 2019 року витрат на електроенергію, сплату екологічного податку, оплату праці та відрахування на соціальні заходи, тарифів на водопостачання та водовідведення води для технологічних потреб, зростанням ціни природного газу на 15,2% для виробництва теплової енергії населенню, релігійним організаціям, бюджетним установам та іншим споживачам з першого травня 2019 року.

Запропоновані підприємством тарифи повинні ще затвердити на виконавчому комітеті міської ради. Орієнтовно нові тарифи буде встановлено з першого травня, якщо на той момент зросте ціна природного газу для виробництва теплової енергії населенню, релігійним організаціям, бюджетним установам та іншим споживачам.

На Тернопільщині на Божій горі вандали наробили біди (ФОТО)

Коломойський через суд вимагає повернення акцій “Приватбанку”