Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

#Приєднуйся: мерія продовжує масову акцію «Тернопіль – найзеленіше місто»

В рамках проведення двомісячника благоустрою, до 30 квітня на території міста триватиме загальноміська акція «Тернопіль – найзеленіше місто». Про це повідомляє прес-служба мерії.
Метою заходу є створення екологічно безпечного, психологічно комфортного середовища у місті, стабільного підвищення екологічної та санітарно-епідеміологічної безпеки проживання територіальної громади, забезпечення стійкого збереження високого рівня екологічної ємності урбанізованого середовища та формування безперервної зеленої стільникової системи.
В рамках проходження акції «Тернопіль – найзеленіше місто» та двомісячника благоустрою, управління ЖКГ, благоустрою та екології рекомендує керівникам підприємств-забудовників до 15 квітня взяти активну участь у проведенні заходів із висадження зелених насаджень на територіях новозбудованих об’єктів будівництва. Водночас мерія Тернополя зобов’язала долучитися до висадки дерев на своїх обслуговуючих територіях керівників закладів торгівлі, ресторанного бізнесу, побутового обслуговування та ринків.
Подбати про майбутнє, проявити себе свідомими членами міської громади і долучитися до акції «Тернопіль – найзеленіше місто» можуть усі небайдужі тернополяни.
«Основним завданням цьогорічного двомісячника благоустрою є максимальне озеленення міських територій, шляхом висадження нових дерев та кущів, а також збереження та відновлення існуючих квітників й газонів», – пояснили у мерії Тернополя.
Нагадаємо, у 2019 році в період проведення двомісячника благоустрою на території Тернополя заплановане висадження великої кількості зелених насаджень.
Відповідно до вимог «Концепції комплексного озеленення м. Тернополя», на території закладів охорони здоров’я, навчальних закладів та інших підприємств і організацій рекомендовано створювати зелені зони із насаджень обмеженого користування, найбільш поширеними з яких є дерева хвойних порід. А на прибудинкових територіях важливими елементами озеленення є газони та квітники.
Фахівці також порадили звертати увагу на екологічні особливості майбутніх насаджень, місцеві мікрокліматичні умови та ґрунт. Зважаючи на це, цього року вперше у місті відбудеться висадження «залізного» або «кам’яного» дерева, а також японського клену та гледичії, які є досить морозостійкими, невибагливими до ґрунту та добре пристосовуються до кліматичних умов.
Віра Сотник

Коломойський через суд вимагає повернення акцій “Приватбанку”

Олег Барна у кулуарах телеканалу провів жорстку “розмову” з речником Зе-команди (ВІДЕО)