Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині посадили чоловіка на 5 років, який напився і викрав чужий автомобіль

5 років 4 місяці тюрми дав Бучацький районний суд чоловіку, який на п’яну голову вліз в чужий автомобіль, завів та поїхав.



Хоч у вчиненому підсудний розкаявся, а потерпілий просив суворо не карати його, суд, зважаючи на наявність судимостей, вирішив, що для його виправлення та попередження нових злочинів необхідне позбавлення волі.

Про це йдеться у вироку суду від 5 квітня 2019 року.

Як випливає із матеріалів справи, обвинувачений – судимий у 2016 році за 289 КК “Незаконне заволодіння транспортним засобом”, та за ст. 185 “Крадіжка” у 2017 та у 2019 році, неодружений, непрацюючий Андрій Б. 15 листопада 2018 року він, перебуваючи у стані алкогольного сп’янінні, побачив біля продуктового магазину «ВАЗ 21043», відчинив дверку, сів на сидіння водія та, всупереч волі власника, який у цей час знаходився у приміщенні магазину, за допомогою ключа запустив двигун та поїхав у сторону центра м.Бучач. Про те, що авто вкрали, сам власник зрозумів, коли вийшов з магазину, пише Терноград.

У суді обвинувачений свою вину визнав повністю, щиро розкаявся, погодився зі всіма доказами, зібраними досудовим слідством та відмовився від їхнього дослідження у суді. Відтак суд обмежив дослідження фактичних обставин справи допитом обвинуваченого і потерпілого. Останній просив при обранні покарання для обвинуваченого не карати суворо обвинуваченого.

Як результат судового розгляду, суд визнав Андрія Б. винуватим у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 289 КК “Незаконне заволодіння транспортним засобом” та дав 5 років тюрми без конфіскації майна. Також суд приєднав до цього покарання ще й призначене судом за крадіжку у лютому 2019 року, відтак призначив остаточне покарання у вигляді 5 років 4 місяців тюрми.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

“Кір дав дуже важкі ускладнення”: небайдужих закликають допомогти врятувати життя молодій людині (ФОТО)

Поліція просить допомогти встановити особу загиблого чоловіка у ДТП