Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Страсний тиждень Великого посту 2019: що можна і не можна робити

Страсний тиждень у 2019 році починається у понеділок, 22 квітня і завершується 27 квітня — у Велику суботу. Це найостанніша і найважливіша седмиця перед Великоднем, яка починається одразу після Вербної неділі.

Страсна седмиця — це час покаяння, роздумів і старанних молитов, відмови не тільки від певної їжі, але і від усіх шкідливих звичок і веселощів. Мета Страсного тижня, як і будь-якого посту, — утримання, очищення душі від пристрастей і гріховних помислів, підпорядкування тіла і душі духу.

До слова, кожен день Страсного тижня називають Великим — в цей час особливо важливо усвідомити сенс Великого посту. Не дивно, що тиждень, який залишився перед Великоднем є найсуворішим.

Що потрібно робити в Страсний тиждень

  • Починається тиждень зі Страсного понеділка. Саме в цей день потрібно приступити до підготовки будинку до свята: звільнити житлове приміщення від старих і непотрібних речей.
  • Страсний вівторок присвячується покупці продуктів, які будуть використані на святі.
  • У Страсну середу потрібно випрати одяг, провести у квартирі ретельне вологе прибирання.
  • У Чистий четвер потрібно обов’язково прийняти душ, тому що вода в цей день має особливі властивості. Також потрібно завершити прибирання будинку, після прибирати можна тільки на наступному тижні.
  • Страсна п’ятниця є днем найбільшого жалю. В цей час, викупивши всі людські гріхи, на хресті був розп’ятий Ісус Христос.
  • У Велику суботу господині готують святкові паски, фарбують яйця і несуть ці продукти до церкви освячувати.
  • Чого не можна робити в Страсний тижденьУ ці дні необхідно захистити себе від поганих думок, не здійснювати поганих вчинків, не допускати власної дурості, бездушності. Також необхідно постаратися не грубити і не злитися на навколишніх людей, не вестися на провокації.

    Також краще уникати великих веселощів, свят і гучних вечірок. Адже Страсна седмиця — період великої скорботи.

    26 квітня християни відзначатимуть Страсну п’ятницю. Вона є останньою п’ятницею Великого посту і присвячується пам’яті про страждання Ісуса Христа, якого розіпнули в цей день.

Джерело: “obozrevatel”.

Степан Барна сказав, коли піде у відставку

У Тернополі розшукують жінок, які на ринку обкрадали людей. Є відео