Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині чоловік вбив людину розбитою пляшкою

7,5 років тюрми дав Збаразький райсуд жителю Кременеччини, який під час конфлікту встромив опоненту в горло розбиту скляну пляшку.  Потерпілого чоловіка госпіталізували, однак врятувати йому життя не змогли.

Випадок трапився 24 липня 2018 року у місті Почаїв.  Фігурант справи – засуджений 17 серпня 2018 року Кременецьким райсудом до 4 років позбавлення волі, на підставі ст.75 КК України звільнений від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком 2 роки за грабіж та хуліганство Віктор Б.

Чоловік –  неодружений, непрацюючий уродженець Київщини, житель Кременеччини.  Близько 22.30 у парку в нього виник конфлікт із 27-річним жителем села Комарин. П’яні чоловіки сварилися, шарпалися і надалі Віктор Б.  розбив скляну пляшку, і горловиною від неї вдарив в сонну артерію свого опонента. Від отриманих травм той близько 00.30 помер у Почаївській райлікарні, про це йдеться у вироку Збаразького райсуду від 5 квітня.

Свою вину, як пише у вироку, обвинувачений визнав частково. Мовляв, він не мав умислу на спричинення смерті потерпілому. А його гнів потерпілий викликав тим, що вкинув на землю у парку інваліда.

Однак твердження про відсутність умислу суд оцінив критично, оскільки чоловік підготував знаряддя вбивства, а після нанесення удару не цікавився станом потерпілого, залишивши місце події.

Як результат судового розгляду – суд визнав Віктора Б. винуватим у вчиненні злочину за ч.1 ст. 115 КК “Умисне вбивство” і присудив 7 років 6 місяців тюрми. На підставі ч.4 ст.70 КК України, шляхом поглинення менш суворого покарання, призначеного за вироком Кременецького райсуду від 17 серпня 2018, більш суворим за даним вироком, остаточно суд визначив  покарання у виді позбавлення волі на строк 7 років 6 місяців.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 з дня проголошення.

Джерело: “Терноград”.

Пасажир напав на поліцейського і вирвав кермо: слідчі встановлюють причину ДТП (ВІДЕО)

“Я не зміг вберегти свій шлюб”: Сергій Притула зробив відверте зізнання