Тернопільська область увійшла в ТОП-5 за вартістю мінівмального овочевого “кошика”.
Він пише, що до кошику ввійшли продукти з борщового набору, тобто по одному кілограму буряку, капусти, картоплі, моркви та цибулі.
«П’ятірка найдорожчих регіонів наступна: Київ – 71 грн, Донецька область – 69 грн, Закарпатська – 68 грн, Чернівецька – 67 грн і Тернопільська – 66 грн.
ТОП-5 найдешевших регіонів має такий вигляд: Миколаївщина – 58 грн, Харківщина – 59 грн, Херсонщина – 60 грн, Львівщина – 61 грн і Запоріжжя – 61 грн. Жителі інших регіонів купують борщовий набір за такою вартістю: у Волинській, Київській і Кіровоградській областях – за 65 грн, у Івано-Франківській, Луганській, Одеській, Сумській і Хмельницькій – за 64 грн, у Вінницькій, Житомирській і Черкаській – за 63 грн, у Полтавській, Рівненській і Чернігівській – за 62 грн, у Дніпропетровській області – за 61 грн», – зазначив Дорошенко.
Він додав, що по кожному продукту овочевого кошику найдорожчими та найдешевшими регіонами є:
Капуста. Найдорожчий регіон – Закарпатська область із ціною 14,3 грн і найдешевший – Миколаївська, де кілограм капусти обійдеться в 9,6 грн. Різниця в ціні між ними – 4,7грн, або 49%.
Цибуля. Найдорожча цибуля продається на Тернопільщині – по 19,8 грн, а найдешевша на Миколаївщині – по 17 грн. Різниця в ціні становить 2,8 грн, або 16%.
Буряк. Найбільша вартість буряку в Києві, де його можна придбати по 14,4 грн, а найменша в Харківській області, де він обходиться в 10,4 грн. Різниця в ціні – 4 грн, або 38%.
Морква. Буковина є лідером із ціни на моркву, де вона коштує 15 грн. А найдешевшу можна знайти на Херсонщині – по 11 грн. Різниця в ціні становить 4 грн, або 36%.
Картопля. Найдорожчий регіон – Донеччина з ціною 11,3 грн, а найдешевший – Рівненщина, де середня ціна – 7 грн. Різниця в ціні – 4,3 грн, або 61%.
Також він додав, що дані альтернативного дослідження Асоціації постачальників торговельних мереж із 1 березня 2018 року по 1 лютого 2019 року показують, що за останні одинадцять місяців поточного року борщовий набір подорожчав на 70%.
Усі продукти демонстрували зростання: цибуля – в два з половиною рази, капуста – в два рази, морква – на 60%, буряк – на 59%, картопля – на 42%. Але в лютому цього року ситуація змінилась і деякі овочі подешевшали.
Нагадаємо, що за даними Асоціації постачальників торгових мереж у Тернопільській області – найдешевші вироби з м’яса.
This website uses cookies.