Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Банкову прийшов Нацкорпус. Вимагають покарання винних у розкраданні оборонного бюджету (ФОТО)

У центрі Києва 9 березня гаряче.


Представники Нацкорпусу влаштували у центрі Києва акцію “День гніву” та прийшли на вул. Банкову під адміністрацію президент з вимогою покарати причетних до розкрадань в “Укроборонпромі”. Про це повідомляє “Українска правда”.
Як повідомили у Нацкорпусі, з Майдану до АП учасники пройшли “кількатисячною колоною”.
“Ми йдемо до президента, щоб донести йому просту річ – Свинарчуки, які грабують країну, мають сидіти за ґратами”, – заявили учасники акції.
Також вони нагадали свої вимоги, які озвучували раніше під час акції біля будинку Гладковського-молодшого: взяти під варту та арештувати рахунки і майно екс-першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, учасників “схеми” – Ігоря Гладковського, Віталія Жукова, Андрія Рогозу, керівництва ДК “Укроборонпром”, а також директорів усіх державних підприємств, які були учасниками схеми, за вчинені злочини, призначити усім винним у розкраданні оборонного бюджету строки позбавлення волі з конфіскацією майна, а також оприлюднити матеріали усіх кримінальних проваджень, пов’язаних із розкраданням коштів оборонного бюджету у частині, яка не відноситься до інформації з обмеженим доступом.
На розі вул.Банкової зосереджено кордони екіпірованих силовиків, які повністю заблокували підходи до АП.
У Нацкорпусі заявили, що під час акції у натовпі було застосовано сльозогінний газ.
Зазначимо, 9 березня президент Петро Порошенко перебував у Каневі, де вручив Національні премії ім.Шевченка, а згодом поїхав до м.Черкаси, де бере участь у засіданні Ради регіонального розвитку.
У відділі комунікації поліції Києва заявили, що біля АП учасники колони “намагалися клеїти наліпки на шоломи поліцейських, застосували піротехніку та спробували прорвати кордон правоохоронців”.
“Активістів закликали не порушувати порядок, працювали співробітники поліції діалогу. На цей час ситуація спокійна. Поліцейські та військовослужбовці продовжують нести службу у центральній частині столиці”, – повідомили правоохоронці.

У Львові студентка з Тернопільщини випала з вікна. Подробиці трагедії

На Тернопільщині розпочали виплату підвищених пенсій