Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Зросла “ціна” селфі з виборчим бюлетнем

У день виборів президента, які відбудуться в неділю, 31 березня, громадянин України, перебуваючи на виборчій дільниці, не має права робити т.зв. селфі або ж фотографувати свій бюлетень, на якому стоїть відмітка за кандидата.

За інформацією радника глави МВС Івана Варченка, такі дії загрожують обмеженням свободи, оскільки тепер «фотозвіт» з кабінки для голосування підпадає під статтю про підкуп виборців, передає today.ua.
За словами радника Арсена Авакова, згідно з практикою проведення минулих виборчих кампаній, громадянин, який продав свій голос і зробив відповідний доказ на телефон, отримував за це грошову винагороду.
Тепер же виборця, який сфотографував свій бюлетень чи просто продемонстрував його комусь на ділянці, можуть покарати трьома роками обмеження волі.
Аналогічні дії членом виборчої комісії або спостерігачем, як суб’єктами виборчого процесу, загрожують вже реальним терміном у три роки позбавлення волі.
«Обмеження свободи – це те, що ви маєте можливість спілкуватися з дружиною і дітьми, а позбавлення волі – це те, що ви сидите у в’язниці постійно», – пояснив Іван Варченко.
Джерело: ЗІК

У Тернополі затримали чоловіка, який регулярно “виносив” продукти з магазинів

Проти команди Порошенка почався справжній терор, але ми продовжуємо працювати, – депутат