Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У стартовій гонці чемпіонату світу тернополянин обігнав легенду біатлону

На вирішальному, четвертому етапі змішаної естафетної гонки на чемпіонаті світу, що стартував сьогодні у Швеції, Дмитро Підручний випередив легендарного француза Мартена Фуркада і вивів українську збірну на 7 місце.
Змішана естафета відкрила програму чемпіонату світу-2019. Сюрпризом старту гонки став локальний провал одного з фаворитів – збірної Франції, в якій Анаїс Шевальє незвично довго працювала на вогневих рубежах і в підсумку відстала від лідерів більш, ніж на хвилину. А попереду утворився дует Італія-Норвегія, що відірвався від суперників на 20 секунд. У числі найближчих переслідувачів виявилася і тернополянка Анастасія Меркушина, яка добре провела стартовий етап для нашої команди, обмежившись одним запасним патроном і передавши естафету четвертою, повідомляє Український біатлон.
Гонка в сильній компанії виявилася непростим випробуванням для Віти Семеренко на другому етапі, і під час стрільби стоячи Віта стояла на межі штрафного кола. На щастя, самовладання Віті вистачило, щоб закрити три мішені трьома запасними патронами, але часу на це було витрачено багато, в результаті чого наша команда перед стартом чоловічих етапів виявилася дев’ятою. А за рахунок вкрай слабкого останнього кола, на який Віті не вистачило сил, відставання від лідерів зросло до півтори хвилини.
На третьому етапі норвежець Йоханнес Тінгнес Бьо, не відкладаючи в довгий ящик, показав, хто в домі господар в нинішньому сезоні. Навіть два запасних патрона в стійці не завадили норвежцю вивести команду в лідери і оформити перевагу над представником Німеччини Арндом Пайффером, який йшов другим, в 15 секунд. Артем Прима на своєму етапі боровся в досить великій щільній групі на кордоні десятки найсильніших. І, варто визнати, провів етап невдало, передавши естафету 14-им.
Про боротьбу за призові місця мова для нашої команди вже не йшла. Але від сьомого місця Дмитра Підручного на старті четвертого етапу відділяло лише 16 секунд. І з цим завданням Дмитро впорався ідеально, хоча його прямим суперником був не хто-небудь, а сам Мартен Фуркад. Та, окрилений чистою і швидкою стійкою, Підручний не підпустив до себе семиразового володаря Кубка світу, відстоявши для команди сьому позицію, а французів залишивши восьмими.
А перше золото чемпіонату світу в Естерсунді в красивій розв’язці розіграли збірні Норвегії та Німеччини. Норвегія (Марте Олсбю Ройселанд, Тіріл Екхофф, Йоганнес Тінгнес Бьо і Ветле Крістіансен) – чемпіон, Німеччина – срібний призер. А «бронзу»  взяла збірна Італії.
Додамо, що завтра, 8 березня, у програмі чемпіонату світу-2019 в Естерсунді – жіночий спринт на 7.5 км з двома вогневими рубежами. Тернополянка Анастасія Меркушина стартує під 66 номером.

Юлія Тимошенко підписала зобов’язання перед українцями

Самодостатні громади — основа української нації