Майбутній економіст-міжнародник, який родом із Чорткова, Ростислав Козаченко зізнався про те, як дитячі враження народжують мрії, а наполеглива праця — найкращий результат.
Цього юнака всі називають просто — Росс. Йому майже 18. Він народився у Чорткові, разом із батьками жив там, поки відвідував садочок. Згодом батьки переїхали у Київську область, де юнак пішов у школу, а потім вступив до ліцею.
Зараз Ростислав — студент Львівського національного університету імені Івана Франка, вивчає міжнародну економіку.
Як повідомляє “Чортків. Сіті“, кулінарія — це не єдине хобі Росса. Ще він грає на гітарі, проектує різноманітні макети із залізничним транспортом, “керує” потягами, вивчає іноземні мови, грає у театрі.
“Однак кулінарія, все ж таки, займає перше місце у захопленнях”, — каже Ростислав. — “Історія моїх кондитерських виробів починається із улюбленого міста Чортків. Ще в дитинстві, будучи маленьким хлопчиком, завжди слухав настанови та поради мами, яка розповідала про західні пляцки. Перші кроки у кондитерстві я зробив завдяки нашій сусідці Лесі Іванівній Басістій. Саме її бісквіти та кексики зачарували мене та надихнули до творення чогось особливого”.
“…Перший пиріг я спік у 6 років, який потім куштували всією сім‘єю. Саме тоді я зрозумів, що потрібно вдосконалювати свої навички та продовжувати займатися випічкою. Але найбільше враження на мене справив син хрещеної мами, який на моє дев’яте день народження створив фруктовий торт, политий галяреткою. Цим він настільки здивував, що я вирішив рухатися у напрямку створення кондитерських шедеврів далі”.
Вчився випікати з різних кулінарних книг, прислухався до порад мами і хрещеної, а також із переглянутих відеороликів на youtube.
Перший пиріг на замовлення Ростислав спік у 8 класі. Солодку випічку створює для друзів, рідних і для всіх, хто робить замовлення. Його друзі дуже люблять, коли Ростислав приїжджає у гуртожиток і пече для них. З 6 по 11 клас займався кондитеркою часто і багато, а, ставши студентом, випікає рідше — коли випадає нагода.
“Це дуже круто — усвідомлювати, що улюблена справа приносить тобі не лише задоволення, а й дохід”.
Окрім тортів, юнак любить готувати різні салати, м`ясо та овочі на грилю. Улюблена страва Ростислава теж не із звичайних домашніх. Основна страва — це засмажений стейк із яловичини у середньому ступені прожарювання (“Medium”) і ніжне полуничне парфе та мусовий торт, покритий велюром, — на десерт.
Ростислав буде радий поспілкуватися з усіма охочими дізнатися більше про солодкий світ випічки та запрошує кожного познайомитись детально з його творчістю на сторінках соцмереж.