Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі шукають інвесторів для створення приватного дитсадка

Міська влада готова виділити приміщення для розміщення приватного дошкільного закладу.
Виконавчим комітетом Тернопільської міської ради прийнято рішення про оголошення конкурсу на право оренди об’єкту комунальної власності, а саме нежитлової будівлі (колишнього дитячого садочку №1) на вул. Максима Кривоноса, 7а під розміщення приватного дошкільного навчального закладу. Конкурс на право оренди майна комунальної власності буде оголошений шляхом проведення аукціону в електронній торговій системі «Prozorro.Продажі», – повідомляє сайт міськради.
Раніше вказане приміщення було у користуванні Інституту післядипломної педагогічної освіти. Проте після повернення у 2018 році цього нежитлового приміщення у комунальну власність міста, прийнято рішення про його подальше доцільне використання для дитсадка.
Зі слів міського голови Тернополя Сергія Надала, облаштування приватного дошкільного закладу дозволить заощадити кошти з міського бюджету та водночас забезпечити якісним навчанням дітей з мікрорайону «Дружба», де спостерігається нестача дитячих садочків.
Міський голова додає, що в подальшому міська рада планує здійснювати виплати компенсації батькам за навчання дітей в цьому приватному садочку.

Атака на Супрун – удар по діаспорі

На найбільшій річці Тернопільщини почався вражаючий льодохід (ФОТО, ВІДЕО)