Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Стало відомо, скільки українців мають дозволи на проживання в Польщі

За минулий рік число українців, котрі отримали дозволи на проживання у Польщі, збільшилося на 34 тис. осіб.
У 2018 році число іноземців із дійсними посвідками на проживання у Польщі збільшилося на 47 тис. осіб. Про це поінформував речник Управління у справах іноземців Якуб Дудзяк. Це на 12 тис. менше, ніж у 2017 році, і на 7 тис. менше, ніж в 2016 році, – повідомляє Польське радіо.
За інформацією Управління, у групі іноземців із дійсними дозволами на проживання у Польщі найбільше зростання відбулося серед: громадян України – на майже 34 тис. осіб (до 179 тис.), Білорусі – на 4,7 тис. (до 20 тис. осіб), Індії – на 1,9 тис. (до 8,8 тис.), а також громадян Грузії – на 1,3 тис. (до 2,9 тис.) і В’єтнаму – на 0,7 тис. (до 12,4 тис.).
Найбільше (майже на 36 тис.) зросла кількість посвідок на тимчасове перебування (максимально до 3-х років), а також на постійне перебування (на 9 тис.).
Найчастішою метою перебування іноземців у Польщі є робота. Торік це була підстава для розгляду 73 відсотків справ. Крім того, 12 відсотків заявників хотіло залишитися у Польщі із родинних міркувань, а 10 відсотків – у зв’язку із навчанням.
Найбільше іноземців із дійсними дозволами на перебування є у Мазовєцькому воєводстві (114 тис. осіб), Малопольському (36 тис.), Нижньосілезькому (31 тис. осіб), а також Великопольському воєводствах (28 тис. осіб).

Які ліфти встановлюють у новобудовах компанії “Матла”

Спортсмени з Тернопільщини успішно виступили на чемпіонаті світу