Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Порушення у Тернополі: люди спалюють ялинки прямо біля будинків (ФОТО)

Горить сміття на території ЖЕКу, – повідомив керівник ГО «Рада голів ОСББ міста Тернополя» Сергій Лупак. Деякі тернополяни «утилізовують» непотріб поблизу житлових будинків. За словами місцевих мешканців, такі порушення у Тернополі – не рідкість.

Жителі міста часто нехтують забороною щодо спалювання сміття. Інколи до такого способу «утилізації» відходів вдаються неподалік житлових будинків, на людних вулицях. В управлінні ЖКГ, благоустрою та екології Тернопільської міської ради просять не ігнорувати порушників, а повідомляти про такі випадки на гарячу лінію за номером: 15-80.

Паліїв сміття чекає адміністративна відповідальність, а також необхідність компенсації завданих збитків. Відтак, спалювання листя, трави, бур`яну, гілля, деревини, відходів виробництва, побутового сміття в межах міста тягне за собою штрафи у розмірі 340-1360 грн для фізичної особи та 850-1700 – для юридичної. Аналогічні дії, вчинені в межах територій та об‘єктів природно-заповідного фонду передбачають значно вищі адміністративні стягнення.

Екологи наголошують: спалювання сміття забруднює повітря. Це завдає шкоди здоров’ю людини та навколишньому природному середовищу.

Джерело: “0352”.

На Тернопільщині господар застав крадійку у своєму домі

Вік навчанню не завада: у Тернополі відкрився новий Університет (ВІДЕО)