Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Порошенко виконав величезний обсяг роботи”, – експерт про закріплення вектору України на ЄС і НАТО

З подачі президента Петра Порошенка Україна заявила всьому світу, що вектор нашої зовнішньої політики – остаточна і безповоротна інтеграція в Європейську цивілізацію.
Про це на своїй сторінці в Facebook заявив блогер і політичний експерт Олексій Голобуцький.
Він наголосив, що ухвалення Верховною Радою змін до Конституції щодо курсу України на вступ до ЄС і НАТО – історичне рішення, адже тепер жодні внутрішні чи зовнішні сили не зможуть «згорнути країну з обраного шляху».
«Не можна не відзначити величезну роботу, виконану Петром Порошенком на зовнішньополітичному фронті. Адже за останні п’ять років ми не тільки декларували проєвропейський і пронатівський вектор – ми робили конкретні кроки в цьому напрямку», – зазначив експерт.
Він також додав: сумна практика 2014 року засвідчила, що у держави-одиначки легко можна відібрати частину територій.
«Саме тому у нас немає альтернативи. Путін, сам того не відаючи, підштовхнув нас до цього рішення. НАТО – це єдина реальна гарантія того, що агресивний сусід не зможе повторити подібну витівку. Інакше він зіткнеться не тільки з нашою, тепер вже загартованої в боях, армією, але і з озброєними силами всіх передових демократичних держав», – упевнений політолог.

За словами Голобуцького, вступ України до Північноатлантичного альянсу відіб’є у Путіна бажання диктувати нашій країні будь-які умови з позиції сили.
«Це буде фінальний акорд, яким ми остаточно вирвемося з-під вікового ярма прогнилої імперії», – вважає політолог.
Та водночас, він наголосив: Путін веде війну не тільки на фронті а й докладає величезних зусиль, щоб роз’єднати країну зсередини.
«Проплачені московські агітатори з числа колишніх членів «Партії регіонів» вже зараз активно роз’їжджають по містах і виступають на телеканалах з пропозиціями остаточно розвалити країну (це вони називають» федералізацією «), віддати українські території під протекторат Росії (це вони називають»домовитися з Путіним про мир»).
Ініціатива Порошенка щодо змін до Конституції відріже їм шляхи до відступу. Навіть, якщо вони всіма правдами і неправдами зможуть знову опинитися в нашому парламенті, у них не вийде скасувати Основний закон. Їм доведеться його дотримуватися. І, на мою думку, це – дійсно блискучий хід президента. У нашої країни з’явилася стратегія – сьогодні ми точно знаємо, куди ми йдемо», – підсумував Олексій Голобуцький.

На Тернопільщину йде чергова порція лютневого тепла

Збережеться аптека на вулиці Руській