Під виглядом кефіру в Україні все частіше продають йогурт, оскільки в цьому продукті відсутні кефірні дріжджі. Про це повідомив голова правління «Науково-дослідного Центру незалежних споживчих експертиз ТЕСТ» Валентин Безрукий у коментарі УНН.
Нагадаємо, що опубліковано нові вимоги до якості та безпечності молока.
«Цей продукт не є кефіром – він є молочнокислим продуктом, але не кефіром, тому що для кефіру обов’язкова наявність не тільки молочнокислих бактерій, а й кефірних дріжджів, інакше він перестає бути кефіром і стає просто йогуртом», – зазначив експерт.
За його словами, водночас йогурт, представлений у торгових мережах України, як правило натуральний – фальсифікат цього продукту експерти «ТЕСТу» не знаходили жодного разу.
При цьому він уточнив, що найчастіше в Україні фальсифікують вершкове масло і згущене молоко, оскільки до їхнього складу входять дорогі молочні жири – для здешевлення продукції виробники воліють замінювати їх дешевшими рослинними жирами.
This website uses cookies.