Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

19-річний хлопець з Чортківщини написав пісню про рідне село (ВІДЕО)

Ім’я Івана Водвуда навряд чи щось скаже широкій аудиторії. А між тим, 19-річний хлопець неодноразово перемагав на різних конкурсах солістів-вокалістів: у рідному Чортківському педагогічному, де навчався у відомого фахівця Ореста Слободяна. Був переможцем студентського музичного фестивалю «Буковинський жайвір» та інших.  

У вересні минулого року уже студент факультету мистецтв Тернопільського педагогічного університету, де він вдосконалює свою музичну майстерність, займаючись вокалом у відомій естрадній студії «Allegro», у співавторстві з матір’ю Іриною Водвуд  (автор слів) створив пісню про рідне с. Звиняч – «Село моє», пише “Чортків.Сіті”.

Мати, повідав хлопець журналістам сайту «Чортків.city», коли влітку гонить пасти корову, завжди бере з собою ручку і блокнот, полюбляє віршувати. Якось наприкінці літа минулого року підходить до мене і каже: «А ну, сину, ти ж у мене «композітор», придумай-но мелодію на ці слова».

У мене саме змінився стиль музики. Спробував одну – не те. Другу, третю… І ось – з’явилася пісня, прем’єра якої відбулася у рідному селі у вересні 2018 р. на відзначенні 150-річчя уродженця Звиняча, одного з організаторів українських січових стрільців Михайла Галущинського.

Нещодавно спало на думку покласти на цю пісню світлини і вийшло відео, змонтоване на аматорському рівні на звичайнісінькому смартфоні, яке залив на ю-туб.

Фото зі сторінки у Фейсбуці Івана Водвуда

Іван уміє грати практично на всіх популярних музичних  інструментах. Основний із них – труба, яку опанував за час навчання у Чортківській музичній школі (викладач – Петро Савка).

Першу трубу «Макстрон» йому подарував дідусь, коли тільки-но пішов на навчання до музичної школи. З нею і досі не розлучається, грає по весіллях.

У педколеджі навчився грати на фортепіано, акордеоні, баяні, у рок-гурті в його руках бачимо вже електрогітару, в оркестрі народних інструментів с. Звиняч – він основний соліст і грає на контрабасі.

Головна мрія Івана Водвуда – виступити на «Євробаченні». Перед тим планує взяти участь у популярних всеукраїнських конкурсах на кшталт «Україна має талант», «Голос країни» чи «Х-фактор». Зі слів людей, котрі з дитинства знають цього світловолосого обдарованого юнака, це той випадок, коли один відсоток таланту помножений на 99 відсотків важкої наполегливої праці дає вражаючий результат. Гадаємо, ми ще не раз почуємо про цього обдарованого хлопця. А наразі пропонуємо послухати його голос – тембр справді унікальний.

 

У Тернополі може з’явитися пішохідний міст з ліфтами (ВІДЕО)

Пожежа автомобіля на Площі Героїв Євромайдану. Є фото