Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Як провести Різдво на Тернопільщині: перелік мистецьких локацій

Різдво на Західній Україні – родинне свято. Аби весело та цікаво провести його з найріднішими, можна обрати щось захоплююче для кожного. Цьогоріч на Тернопільщині планується цікава та насичена програма  різдвяних свят.

Як поінформував начальник управління культури  облдержадміністрації Григорій Шергей, в області буде проведено цикл культурно-мистецьких, розважальних святкових заходів загальнообласного рівня.
13 січня – різдвяно-новорічне дійство «Маланка» у селах Устя (з 17.00) та Горошова (з 19.00) Борщівського району.
14 січня о 14.00  – різдвяно-новорічне дійство «Маланка» у селі Синьків Заліщицького району
19 січня – Водохреща, освячення води на березі Тернопільського ставу біля пам’ятного знаку, встановленого на честь хрещення Русі
19 січня – всеобласне свято «Лемківський Йордань» у палаці культури «Березіль» у м. Тернопіль
20 січня – обласне свято зимового календарно-обрядового фольклору «Нова радість стала» на Театральному майдані у м. Тернопіль
22 січня – міжобласне театралізоване свято «Збруч – ріка єднання». Заходи відбудуться у Підволочиському районі на межі з Волочиським районом Хмельницької області, Шумський район Тернопільської області і Білогірський район Хмельницької області, Лановецький район Тернопільської області і Теофіпільський район Хмельницької області, Гусятинський район Тернопільської області і Чемировецький район Хмельницької області. Обласні заходи відбудуться у Борщівському районі (Скала-Подільська) та Чемировецькому районі Хмельницької області.
22 січня  – творчий звіт аматорських колективів Козівського району.

Зеленський і Коломойський наплювали на інститут президентства в Україні, – експерт

У новорічну ніч центром Тернополя роз’їжджав дуже п’яний мажор на “Ауді”