Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Назвали причину пожежі на хімічному заводі на Західній Україні

У Нацполіції стверджують, що причиною масштабної пожежі “Карпатнафтохімі” у Калуші стало порушення правил безпеки.

“Правоохоронці інформують, що пожежа на олефіновому заводі виникла 12 січня через порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві. Внаслідок пожежі виникла загроза настання тяжких наслідків у стані виробничих об’єктів цього підприємства”, – йдеться в повідомленні.
У поліції зазначили, що факельне горіння пірогазу відбувалося орієнтовно до 01:00 13 січня. Хоча пожежу локалізували, процес тління продовжується. На місці створено штаб пожежогасіння.
Внаслідок інциденту ніхто не постраждав.
За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 272 ККУ (Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві або будь-якому підприємстві особою, яка зобов’язана їх дотримувати, якщо це порушення створило загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків або заподіяло шкоду здоров’ю потерпілого).
У міській раді Калуша повідомляють, небезпеки для життя і здоров’я населення міста та району внаслідок пожежі на заводі ТОВ “Карпатнафтохім” немає. За даними комісії, лабораторія “Карпатнафтохім” проводила відбір та аналіз проб повітря в межах санітарно-захисної зони підприємства.
“Перевищення граничнодопустимих концентрацій забруднюючих речовин не зафіксовано. Калуська міськрайонна філія ДУ “Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України” проводить моніторинг стану повітря в санітарно-захисній зоні підприємства та у житловій зоні. Результати лабораторних досліджень будуть повідомлятися у місцевих ЗМІ”, – зазначили у міськраді.

На Тернопільщині розлючений тесть підпалив джип колишньому зятю (ВІДЕО)

Ще 40 жертв фінансової піраміди, що зародилася на Тернопільщині, звернулися в поліцію