Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Митрополиту Київському передали Томос про автокефелію

У Патріаршому храмі Святого Георгія на Фанарі відбулася церемонія передачі Томосу митрополитові Київському і всієї України Епіфанію. Передача відбулася під час відправлення святкової літургії. Перед передачею Вселенський патріарх зачитав документ.
“Автокефальна Церква України визнає головою Святіший апостольський і патріарший Вселенський престол, як і інші Патріархи і Предстоятелі, і має разом з іншими канонічними обов’язками і відповідальностями, насамперед для збереження нашої Православної Віри неушкодженою та канонічної єдності і спілкування з Вселенським Патріархатом й іншими помісними Православними Церквами непорушними”, – йдеться у документі.
Митрополит Епіфаній, звертаючись до очільника Константинопольської Церкви та усіх присутніх, подякував за відновлення справедливості та єдності. Він також згадав про війну в Україні, яка триває уже п’ятий рік та закликав молитися за мир та визволення полених.
«Нині давня несправедливість завдяки мужності вашої Всесвятості і Вселенського Патріархату подолана і ваша дочка Церква повернулася у лоно до Церкви-Матері. Колись ми були поділені, в тепер єдині…Благословенна ця мить і вдячністю і радістю наповнені наші серця. І нині ми особливо натхненно молимося, єднаємося з Богом і між собою… Просимо Божого заступництва і миру для України», – сказав Предстоятель ПЦУ.

Завдяки Порошенку відновлена історична справедливість, – експерт

В ДТП на Тернопільщині загинув юний футболіст