Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільські артилеристи готові громити ворога нищівним вогнем

З введенням воєнного стану у десяти областях України, артилеристи бригади оперативного командування «ЗАХІД» розпочали тактико-спеціальні навчання. Під час тренувань вдосконалюється вогнева підготовка.

Тренування відбуваються за будь-якої погоди, – каже прес-офіцер 44-ої окремої артилерійської бригади Юрій Кульпа. З кожним заняттям воїни стають більш сильними.

«Артилеристи бригади оперативного командування «ЗАХІД» за першим наказом готові громити ворога нищівним вогнем. З моменту приведення у бойову готовність, підрозділи не припиняють тренувань. І вдень, і вночі, в туман, і в негоду відпрацьовують навички під час тактико – спеціальних навчань. Вдосконалюються нормативи висування на вогневу позицію, здійснюється орієнтування в напрямку гармати, організовується приведення гармат до бою та нанесення удару по цілі без стрільби. У батарей, дивізіонів розгорнуті командно – спостережні пункти, організовано управління вогнем та маневром підрозділів, ведеться розвідка противника на місцевості, спостерігається за діями загальновійськових підрозділів та здійснюється взаємодія з ними», – розповідає Юрій Кульпа.

Завдяки таким тренуванням, рівень українського війська постійно підвищується. За словами військових, у разі необхідності противник відчує  силу української артилерії, пише “ЗЗ”.

На Тернопільщині злодії в масках побили господаря, викрали його металевий сейф та автомобіль Hyundai Santa Fe

Мер Тернополя Сергій Надал публічно прозвітував за виконану роботу у 2018 році