Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщину завезли комбайни на сто мільйонів гривень

Протягом січня-листопада 2018 року Тернопільською митницею ДФС до Державного бюджету України перераховано 1 млрд 399 млн гривень. Це на 275,4 млн грн або на 25 відс. більше ніж у звітному періоді минулого року. Про це повідомила начальник Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович.

Зокрема, сплачено 1 млрд 222 млн грн податку на додану вартість, що на 258 млн грн більше, ніж у відповідному періоді минулого року. Надійшло також 132,6 млн грн мита, ріст порівняно із січнем-листопадом 2017 року склав 8,4 млн гривень; 41,1 млн грн акцизного податку, а це на 7,7 млн грн більше, ніж минулоріч. За здійснення митних формальностей та інших надходжень сплачено 3,5 млн грн, що на 850 тис. грн більше, ніж за звітний період 2017 року.
«Серед факторів, які сприяли збільшенню надходжень у звітному періоді, я б зазначила такі: активізація імпортерів сільськогосподарської техніки, ввезення транспортних засобів, оформлення підприємств із місцем обліку в інших областях України», – наголосила Оксана Валентинівна.
Посадовець також розповіла, що серед товарів, при митному оформленні яких сплачено найбільше податків, легкові автомобілі, машини для збирання врожаю, сідельні тягачі та трактори. За них сплатили відповідно 157 млн грн, 101,8 млн грн та 79,4 млн грн платежів

Нещасний випадок у Тернопільському районі: загинула пенсіонерка

Томос на Святвечір