Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

День Святого Миколая: найцікавіші факти та все, що потрібно знати про свято

День Святого Миколая — щорічно святкують як православні християни, так і католики. Перші — 19 грудня, а другі 6 грудня, за старим стилем. Ми не будемо довго вдаватись в історію виникнення свята, а розповімо найцікавіше. Хто це такий, які традиції на День Миколая існують у різних країнах та що можна покласти малюкам під подушку.

Хто такий Святий Миколай?

За легендою, цей чоловік й справді існував. Жив у заможній і набожній родині, виховувався християнином. У ранньому віці втратив батьків, тож завжди добре ставився до сиріт, а особливо тих, кому пощастило менше. Адже батьки Миколая залишили йому великий спадок, тоді як інші сироти зазвичай жили дуже бідно. Так і вирішив Миколай допомагати сиротам та ділитись із ними всім, що має. Чоловік все життя провів — допомагаючи іншим, у наслідок чого став не просто святим, а справжньою легендою.

Найкраща сучасна традиція у свято Миколая

Всі ми знаємо про стару традицію — класти дітлахам подарунки під подушку. Та оскільки Миколай був покровителем, у першу чергу, сиріт — саме їх потрібно не забути привітати зі святом.

Для цього волонтери, благодійні організації і просто небайдужі люди — влаштовують різні тематичні заходи 19 грудня. І кожен із нас також може долучитись та відчути себе у ролі Святого Миколая.

Тернопільські спортсмени привезли перемогу зі Львова (ФОТО, ВІДЕО)

Україна знову пошле військові кораблі через Керченську протоку, – Турчинов