Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Автозлодії у Тернополі: водій втратив 34 000 гривень

Працівники Тернопільського відділу поліції впродовж однієї доби задокументували два факти таємного викрадення майно з салонів транспортних засобів. Потерпілі залишали своє майно на видних місцях, чим і користалися невідомі.

Один із заявників повідомив, що в нічних період крадій вчинив протиправне. Вранці чоловік виявив відсутність дороговартісної автомагнітоли та акумуляторної батареї. Завдані збитки краянин оцінив в 34 000 гривень.
Від рук автомобільних злодіїв потерпів ще один місцевий мешканець. Подія трапилася впродовж 20 хвилин, допоки власник іномарки нічого не підозрюючи робив закупи. Як наслідок, пошкоджене скло та відсутність цінностей.
Відомості про події внесенні до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 185 Кримінального кодексу України.
Працівники поліції розповідають, що найчастіше об’єктами посягань зловмисників стають барсетки, жіночі сумки, дорога техніка залишена на видному місці – планшети, ноутбуки та інше.
Крадіжки відбуваються на стоянці, у дворі або на тихій вуличці поруч з офісом. Злочини можуть бути запланованими, коли зловмисник заздалегідь оцінює ситуацію, а може бути зовсім спонтанним.
місцями для крадіжки є заправки і торгові центри, тобто ті місця, де людина максимально відволікається, втрачає пильність і залишає свої цінні речі без уваги.
Аби потрапити до середини транспортного засобу злочинці просто провертають личинку замку викруткою, інші просто розбивають вікна. Професіонали користуються спеціальним пристроєм, за допомогою якого зчитують сигналізацію. В таких випадках автозлодії попередньо обирають жертву, аби на 100% «зірвати куш».
Поліцейські звертаються до жителів краю не нехтувати безпекою. Запам’ятайте основні правила, аби вберегти свій транспортний засіб від крадіїв :
•    не залишайте ключі в замку запалювання і завжди закривайте машину, навіть якщо залишаєте її “на хвилину”;
•    не залишайте вночі автомобілі в неосвітлених районах і в місцях, які недоступні для огляду (подвір’я багатоповерхових будинків, проїжджі частини доріг). Паркуйте транспортні засоби у спеціально відведених місцях, де встановленні камери відеоспостереження.
•    не залишайте машину на тривалий час без нагляду в місцях великого скупчення транспорту і людей (парковки біля магазинів, торгових центрів, ринків, стадіонів);
•    ніколи не залишайте в салоні особистих документів і документів на автомобіль, а також цінних речей (гаманець, мобільний телефон, ноутбук), які можуть привернути увагу злочинців і спровокувати їх на крадіжку.
Пам’ятайте все дороговартісне потрібно забирати зі собою.
Якщо ж ви потерпіли від рук зловмисників не зволікайте, а  одразу телефонуйте на лінію «102».