Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Президент звільнив Україну від «гебешників» в рясах і домігся створення української церкви, – експерт

На думку політолога, українська незалежна церква – це питання національної безпеки країни.
Створенням незалежної української православної церкви президент Порошенко звільнив Україну від священиків-гебістів, які вели антиукраїнську пропаганду і підривали підвалини української державності. Таку заяву на своїй сторінці в Facebook зробив політолог Олексій Голобуцький.
«Цими вихідними відбулася дійсно історична подія – була проголошена єдина Православна церква України і обраний її предстоятель, яким став Митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній. Очевидно, що в це досягнення особливий внесок вніс Петро Порошенко. Фактично президент одним махом звільнив Україну від «гебешників» в рясах і домігся створення незалежної української церкви», – вважає експерт.
Він також упевнений, що українська незалежна церква – це питання національної безпеки нашої держави. За словами блогера, весь цей час Українська православна церква Московського патріархату – величезна махина з сотнями представництв і широкою мережею інформаторів – фактично займалася шпигунством і антиукраїнською пропагандою.
«Не секрет, що багато священиків МП насправді є співробітниками ФСБ РФ (спадкоємиці радянського КДБ) – вони виконують шпигунські функції і безпосередньо доповідають про все, що відбувається Москві. А звідти отримують детальні інструкції про те, як вести пропаганду і підривати українську державність зсередини», – упевнений політолог.
На його думку, неможливо виховувати патріотизм у молодого покоління, коли в стінах церков ведеться «промивання мізків» і пропаганда «русского мира».
«Президент Порошенко на конференції в суботу заявив, що нове покоління українців повинні стати патріотами своєї країни. Але про який патріотизм може йти мова в стінах УПЦ МП, куди багато українців водять своїх дітей і де їм промивають мізки, розповідаючи нісенітниці про «русский мир» і «злих бандерівців»?! Не викликає жодних сумнівів, що з такою церквою ні про яке патріотичне виховання мова не йде», – зазначив політексперт.
Він також додав, що для Путіна створення незалежної церкви в Україні стало дійсно другою найбільшою геополітичною катастрофою після розвалу СРСР.
«Успіх Порошенка в створенні автономної української церкви фактично вибиває землю з-під ніг у всієї цієї пропутінської плеяди, яка сховалася за стінами храмів і монастирів. Тут треба віддати належне президенту, який максимально точно розрахував цю тактику. Створення незалежної церкви – це найважливіший етап звільнення українців від Росії.
Не фізичного звільнення (цього нам вдалося добитися в боях 14 і 15 років), а морального. Вільна людина повинна мати можливість ходити до вільної від чужого впливу церкви. І хоча для зміцнення нашої церкви ще належить зробити дуже багато роботи, ми знаходимося на правильному шляху. Ще один крок до справжньої незалежності зроблений», – підсумував Олексій Голобуцький.

https://www.facebook.com/alex.golobuckij/posts/587280535053915

Тернопільські комунальники демонтували самовільно встановлений шлагбаум

На Тернопільщині терориста “Рижого” засудили до 14 років позбавлення волі