Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільщина прощається з видатним спортсменом

У середу, 14 листопада, близько 15 години, в автокатастрофі на трасі “Київ – Чоп” у Рівненській області відомий і видатний тернополянин Андрій Пушкар. Сьогодні спортсмена проводять в остатню путь. Розповідаємо про життєвий шлях земляка, який за своїх 33 роки встиг багато зробити і досягти.

Ранні роки
Андрій Пушкар народився 6 серпня 1985 року в місті Кременець Тернопільської області. Є випускником Кременецького обласного гуманітарно-педагогічного інституту імені Тараса Шевченка.
В 11 років, переглянувши фільм “Командо” із Арнольдом Шварценеггером, вирішив, що стане спортсменом.
Перші змагання, в яких узяв участь – “Козацькі забави” в Кременці, тоді підняв колоду 52 рази, з вагою 70 кг. Першим видом спорту Андрія був пауерліфтинг, який зміцнила м’язи майбутнього чемпіона і розвинули непогану базу для майбутнього армрестлерів.
Армрестлінгом Андрій почав займатися з дитинства, так як вони з батьком (найсильнішим рукоборцем в місті) постійно боролися і він ніколи не міг його перемогти. Це протистояння виростило з Пушкаря молодшого чемпіона світу, адже перемігши свого батька на змаганнях у віці 14 років і вазі 70 кілограм, проти 105 кілограмового батька, Андрій почав виступати на евпропейских турнірах по армфайту, а в 18 років став чемпіоном світу.

Найбільші здобутки
Виступав у суперважкій ваговій категорії. У 2003 році виграв першу медаль чемпіонату світу, а у 2006-му, у віці 21 року став заслуженим майстром спорту. На чемпіонаті світу-2012 Андрій виграв дві золоті нагороди.

Всього Андрій Пушкар 15 разів був чемпіоном світу, 16 разів — чемпіоном Європи, 7 разів вигравав кубок світу серед професіоналів. В Україні завоював близько 200 медалей з різних турнірів, а з усього світу — з понад 30 країн.
Лауреат номінації “Разом з олімпійцями” конкурсу “Герої спортивного року Тернопільщини – 2015”. Також нагороджений відзнакою Президента України – ювілейна медаль “25 років незалежності України”.

Життя Андрія Пушкаря
Тренувався Андрій Пушкар за власно розробленою методикою 3 рази в тиждень, кожне тренування тривало 1,5-2 години.
Читайте також: Помер Стен Лі: біографія культового творця коміксів Marvel
Крім власних тренувань Андрій сам займався тренерською діяльністю – тренував дітей у власному тренажерному залі, який розташовується на 1 поверсі його будинку, а так само був тренером в центрі фізичної культури Тернопільського університету і президентом Тернопільської федерації з армспорту.
Мав дружину Світлану, яку вважав світлом у своєму житті.
Андрій Пушкар не дожив два дні до важливого матчу проти принципового суперника, уродженця Кривого Рогу, а нині москвича Дениса Ципленкова у рамках Кубку світу серед професіоналів “Злотий Тур”.
Джерело:  24 канал

Затримано професійних бандитів, що тероризували певну категорію тернополян

Ремонт доріг Тернопільської області. Зрада відміняється?