Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільська поліція порушила провадження через реєстрацію Почаївської Лаври за УПЦ МП?

Слідче управління Поліції Тернопільської області порушило кримінальне провадження за фактом державної реєстрації споруд Почаївської Свято-Успенської лаври у користуванні УПЦ Московського патріархату.

Про це повідомив у Facebook депутат Почаївської міської ради Тарас Паляниця.

“Слідче управління Головного управління Національної поліції в Тернопільській області розслідує кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.365-2 КК України, за фактом зловживання повноваженнями особою, яка надає публічні послуги, що спричинило тяжкі наслідки. Процесуальне керівництво здійснюється прокуратурою області.” – цитує  Паляниця відповідь прокуратури Тернопільської області, що  надійшла на запит інформаційного агенства УКРІНФОРМ

“Зі слів депутатів-свободівців Олександр Башта та Vasyl Chashka cьогодні, 15.11.2018 року, відбулася сесія Струсівської сільської ради, на якій було прийнято рішення ліквідувати комунальне підприємство “Струсівське”, директором якого є Василь Пацула, та член – славнозвісний, поки що, державний реєстратор Андрій Яремко. Саме своїми руками Яремко вчинив реєстраційну дію, та передав до 2052 року у постійне користування Московскому пархату велику релігійну і культурну народну цінність – Почаївську Лавру.

Окремо варто сказати, що наразі адекватної реакції та відповіді очікується від Міністерство юстиції України, оскількиКременецько-Почаївcький Державний Історико-Архітектурний Заповідник подав скаргу на реєстраційні дії реєстратора Яремка.

Подальша доля української святині – Почаївської Лаври залишається в руках кількох осіб.

Однак не потрібно забувати про наслідок таких недолугих та легковажних дій державних чиновників. Саме ця справа стане великим випробуванням для правоохоронних органів Тернопільщини”, – пише Тарас Паляниця.

 

У мирному Дніпрі вбили військового з Тернопільщини

Ще 3 тернополянина стали заслуженими