Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Старі тарифи не відповідають собівартості, – тернопільські перевізники

Старі тарифи діятимуть у громадському транспорті Тернополя лише до середи. Якщо вартість квитка не підвищать, маршрутки знову зупиняться, – твердять тернопільські перевізники.


Транспортна комісія тричі засідала цього тижня у міській раді. Рішення щодо тарифів, яке діятиме від середи, поки що не прийнято.

Перевізники вкотре наголошують, що старі тарифи не відповідають собівартості. А також вони вимагають у міської ради повернення грошей за пільгові перевезення.

«Заборгованість півтора мільйона – це тільки за один місяць. А загальна заборгованість, що стосується пільгових перевезень, набагато більша. Окрім цього, не маємо грошей на пільгові перевезення на грудень і листопад», – каже приватний перевізник Андрій Намака.

До середи розрахунок нових тарифів оцінюватиме незалежна комісія. Прийняті тарифи від 30-го жовтня можуть знизити лише у тому випадку, якщо виявиться, що вони завищені.

«Нові тарифи: 6, 7, 9 – у маршрутних таксі, 5, 6, 8 – у тролейбусах – це трирівневі тарифи, найвищий рівень передбачений, щоб максимально вилучити з обігу готівку. Найвищий тариф – це для туристів, або осіб, які приїжджають до Тернополя рідко і не мають бажання купувати електронний квиток. Тариф 6 у маршрутних таксі –  це з урахуванням планових показників перевезень, з урахуванням кількості кілометражу, з урахуванням використання шин, амортизації, затрат на ремонт», – пояснює начальник міського управління з питань економіки Тетяна Корчак.

Нагадаємо, «карти тернополянина» можуть виготовити всі, хто офіційно працює або зареєстрований в обласному центрі. Таким чином можна користуватися громадським транспортом найдешевше, пише “ЗЗ”.

Смертельна аварія у Тернополі: водій на “Ауді” збив електроопору (ФОТО)

Водій, через якого на Тернопільщині загинула неповнолітня дівчина, втік з України