Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

РНБО рекомендує ввести в Україні воєнний стан

Рада національної безпеки та оборони вночі провела екстрене засідання у зв’язку із актом агресії російських кораблів проти трьох кораблів ВМС Збройних сил України під час їхнього переходу з порту Одеси Чорного моря в порт Маріуполь Азовського моря.
РНБО на засіданні 26 листопада вирішила внести до Верховної Ради рішення про оголошення в державі воєнного стану.
«Запровадження воєнного стану ніяким чином не означає, що Україна буде проводити будь-які наступальні дії. Україна буде проводити виключно оборонні дії», – заявив Петро Порошенко.
За словами президента, рішення не обмежуватиме конституційних прав і свобод громадян. Тривалість введення воєнного стану – 60 днів. За словами Глави держави, рішення не передбачає негайної мобілізації, але буде проведена робота з резервом першої черги. Він зазначив, що учасники ООС, які знаходяться в резерві, “пакують рюкзаки і готові захищати державу”
У понеділок, 26 листопада, Верховна Рада збереться на позачергове засідання, щоб проголосувати за введення в Україні воєнного стану.
Нагадаємо, що російські прикордонники ввечері, 25 листопада, відкрили вогонь по корабельній групі Військово-Морських сил ЗС України, є шестеро поранених. У ВМС повідомили про три захоплені українські судна.
Європейський союз закликав Україну та Росію до стриманості для деескалації напруження в Керченській протоці, а від росіян вимагає відновлення свободи руху в Азовському морі.

До ранку у Тернополі оголошено жовтий рівень оповіщення

На Тернопільщині школяр утік із дому, його шукали уся родина, поліція та кінологи