Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Під Варшавою у лісосмузі знайшли повішеним молодого чоловіка з Тернопільщини

Польська поліція веде слідство у справі щодо загибелі 28-річного Мар’яна Малявського.

Його  знайшли повішеним в лісосмузі на околиці столиці Польщі. Минулого тижня його поховали в рідному селі Золотники в Теребовлянському районі Тернопільської області.

Про це напередодні повідомило місцеве видання Нова Тернопільська газета.

“Тіло 28-річного хлопця знайшли повішеним в лісосмузі на околиці Варшави. Розповідають, що до цього він три дні не приходив на роботу, друзі забили тривогу. Поліції знадобилося всього кілька годин, щоб розшукати зниклого”, – йдеться в повідомленні.

На упізнання тіла в Польщу їздила мати загиблого. А львівські волонтери, з якими Мар’ян дружив, допомагали з транспортуванням його тіла додому. На похороні хлопця були присутні його бойові побратими з усієї України.

Зазначається, що в 2015-2016 роках Мар’ян Малявський служив на Донбасі в складі медичного батальйону Госпітальєри. До війни він працював рекламним менеджером, а коли на Сході почалися бойові дії, пішов добровольцем.

“Мар’ян пройшов гарячі точки, повернувся до Львова, близько року в нашому волонтерському центрі допомагав з відправкою медикаментів на Схід, проводив навчання. Водночас проходив адаптацію на мирній території, шукав роботу, – розповіла волонтер Олена Живко. – У Львові було важко знайти роботу, тому вирушив за кордон. Був в Польщі близько року. Працював в готелі у Варшаві”.

Зараз польська поліція веде слідство за фактом смерті українця. Спочатку припускали, що Мар’яна Малявського могли вбити й інсценувати його повішення, але згодом стали схилятися до версії про суїцид. Зараз проводяться необхідні експертизи.

У Тернополі нові тарифи на проїзд у транспорті

Комунальники Тернополя просять водіїв змінити шини на зимові