Увімкніть темний режим, який приємніше для ваших очей у нічний час.

Увімкніть режим освітлення, який приємніше для ваших очей у денний час.

Увімкніть темний режим, який приємніше для ваших очей у нічний час.

Увімкніть режим освітлення, який приємніше для ваших очей у денний час.

Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Заробітчани можуть проміняти Польщу на Німеччину, бо там кращі умови та вища легальна зарплатня

Працівники України активно працюють на польському ринку праці тим самим латаючи їхні “діри” у дефіциті робітників,  але це може змінитися через те, що Німеччина відкриває свій ринок для іноземних працівників.


Про це пише видання Rzeczpospolita.

Як зазначається, через півроку в  ФРН іноземним громадянам можна буде легально шукати роботу і працювати.

Також підкреслюється, що Берлін розраховує в першу чергу на робітників з України.

«Наслідки масового виїзду з Польщі півмільйона українських працівників важко собі уявити», – сказав виданню президент агенції з працевлаштування Personnel Service Томаш Інгльот, чия фірма шукає кадри для польських компаній в Україні.

 

«Це правда, що Польща для українців ближча через схожість мови і менталітету, але скільки можна платити за більшу лояльність. В Німеччині можна заробити в три-чотири рази більше. І для багатьох цього достатньо, щоб туди їхати. На жаль в першу чергу виїдуть найкращі спеціалісти в своїх сферах. І це буде дуже боляче», – підтвердив віце-президент Business Centre Club Збігнєв Журек.

На думку експертів Союзу підприємців і працедавців Польщі, сусідня країна стоїть перед реальною проблемою сповільнення економічного зростання, яке може початися через відплив працівників з України в Західну Європу.

У вівторок організація представила меморандум під назвою «Втілення чорного сценарію: чи Польща втратить працівників з України на користь Німеччини».

«З 2016 року закликаємо до створення послідовної міграційної політики, яка б передбачала максимальне спрощення процедури працевлаштування громадян України і інших країн, вихідці з яких вже зараз працюють в Польщі і роблять внесок у зростання ВВП», – розповів  секретар Департаменту права і законодавства Союзу підприємців і працедавців Якуб Біньковський.

На його думку, наступним кроком в економічному контексті для вирішення проблеми з нестачею робочих рук має стати створення прозорого механізму отримання дозволу на проживання в Польщі, а потім і отримання громадянства.

Дані національної ради з питань населення Польщі свідчать, що до 2050 року Польща повинна прийняти до 5 мільйонів іммігрантів, щоб зберегти нинішній темп економічного зростання. Але це буде не просто зробити, тому що попит на працівників-іноземців буде зростати й в інших країнах Євросоюзу.

Видання підкреслює, що відплив заробітчан з України сильно вдарить по польському економічному зростанню. Показник скоротиться на 1,6% від ВВП. Це фактично третина від показника зростання за 2017 рік.

Джерело: “0352”.

Прокуратура допомогла “знайти” засудженого до покарання міліціонера, який 12 років перебував у розшуку

Німецькі вантажівки збили двох тернополян

Back to Top