Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Грошова застава на кордоні та штрафи: що очікує євробляхерів після 25 листопада

З 00.00 25 листопада вступають в силу так звані закони про «євробляхи». Ці зміни, були офіційно опубліковані у газеті «Голос України» у суботу, 24 листопада, і відповідно вступають в силу у неділю, 25 листопада.

Зміни, зокрема, стосуються правил перетину кордону резидентами України на автомобілях з іноземною реєстрацією.
«За новими правилами громадяни-резиденти мають право переміщувати транспортний засіб, що зареєстрований за межами України, в режимі транзиту за умови сплати грошової застави в розмірі митних платежів, що підлягають сплаті при ввезенні таких автомобілів на митну територію України з метою вільного обігу», – повідомив у Фейсбук керівник Львівської митниці ДФС Левко Прокіпчук.
Фактично це означає, що власники нерозмитнених автомобілів на єврономерах втратили право виїзду за кордон. Точніше, виїхати вони зможуть, однак не зможуть повернутися в Україну, не сплативши суми розмитнення в якості грошової застави. Таким чином, тепер власники таких автомобілів постали перед очевидним вибором – або користуватися ними виключно на території України, або все ж офіційно розмитнити їх.
Очевидно, що незначна кількість громадян змогли ознайомитись з цими змінами безпосередньо в газеті чи в Інтернеті. Саме тому львівські митники разом з посадовими особами прикордонної служби попереджають подорожуючих про зміни ще при виїзді за кордон.
Якщо ж у Вас є родичі чи знайомі, які виїхали в РП на автомобілі з іноземною реєстрацією, повідомте їх про нові правила, і про те, зо до 0:00 вони можуть в’їхати згідно старого порядку.

Тисячі тернополян запалили свічки пам’яті

«Креатор-Буд» зводить новий 23-поверховий житловий комплекс у Києві з мальовничим краєвидом