Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині спіймали свіженького хабарника (ФОТО)

 

Співробітники управління захисту економіки, слідчого управління обласної поліції та прокуратури області задокументували злочинну схему одержання неправомірної вигоди з боку голови однієї з сільрад області. 3500 доларів США отримав посадовець за передачу у власність земельної ділянки громадянину.


Як встановили правоохоронці, сільський голова мав намір отримати неправомірну вигоду за сприяння у підготовці та видачі рішення сільської ради про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на території села та передачу її у власність одному громадянину. Свої послуги оцінив у 3500 доларів.

Посадовця затримали під час передачі коштів за його місцем проживання. Неправомірну вигоду вилучили.

Сільського голову затримали згідно статті 208 КПК. Наразі йому обрано міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Триває досудове розслідування в рамках кримінального провадження, розпочатого за частиною 3 статті 368 ККУ – одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їм влади, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

На Тернопільщині п’яний водій на “євробляхах” спричинив ДТП (ФОТО, ВІДЕО)

Де фури можуть перечекати негоду на Тернопільщині. Список