Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Суд обрав запобіжний захід для нападника, який завдав депутату колоту рану (ФОТО, ВІДЕО)

10 листопада у Тернопільському міськрайонному суді відбулося чергове слухання у справі нападу на екс-депутата міської ради Ігоря Турського.



Обвинуваченого суд відпустить під заставу у трохи більше 60 тисяч гривень.

Нагадаємо, ще 22 лютого, на екс-депутата міської ради Тернополя, Ігоря Турського напали прямо в центрі міста та нанесли колоту рану в стегно.

Як повідомляє “Терен“, обвинуваченим, за даним слідства, є Станіслав Ладуха із Кривого Рогу, який багато місяців переховувався від слідства, проте днями добровільно з’явився на допит та для проведення слідчих дій.

Адвокат нападника, Чернов Сергій Васильович, у захист свого підозрюваного стверджував, що він хворіє на СНІД  і має необхідність постійно перебувати під наглядом лікарів.

“Станіслав Ладуха, про те, що він в розшуку дізнався випадково на сайті Міністерства внутрішніх справ. Він добровільно з’явився на допит та для проведення слідчих дій. Також з’явився добровільно до судового засідання.  Тому достатнім запобіжним заходом буде цілодобовий домашній арешт, із застосуванням електронних засобів контролю”, – говорить адвокат Сергій Чернов.

Суддя ж обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою Станіслава Ладухи до внесення застави у  сумі 60 753 тисяч гривень.

“Я не задоволений рішенням. Злочинець який хворий на СНІД, за заставу у розмірі 60 тисяч гривень вийде на свободу, і далі буде небезпечний для суспільства. Але – це рішення суду. Суддя, який мав право оголосити про заставу, скористався цим і відпустив злочинця за 60 тисяч гривень. Як на мене – це відбулося тільки завдяки тому, що сьогодні ми зібралися в залі суду, бо все мало б відбутися і без застави. Я думаю, що ми будемо клопотати про апеляцію і все-таки клопотання прокуратури щодо взяття під варту без застави залишили в силі”, – розповідає Ігор Турський.

В соціальних мережах, як завжди, виявилося більше інформації, ніж офіційно оголошено слідством, чи почутої в ході судового засідання.

“1. Поліція “чомусь” за весь час розслідування не подала клопотання в суд про заочний арешт. Два дні тому, лише після наполягання адвоката Ігоря Турського слідчий звернувся в суд з таким клопотанням.

Відразу після такого клопотання (про заочний арешт) “оголошений в розшук” підозрюваний з Кривого Рогу Ладуха з’являється зі своїм адвокатом до слідчого.3. Адвокатом нападника виступає громадянин Чернов Сергій Васильович, який одночасно є адвокатом підозрюваних у вбивстві активіста з Кременця – Віталія Ващенка”.

Такі думки виклала в себе на Фейсбуці тернопільська журналістка Тетяна Колеснік.

Для порівняння, активістам, які закидали нардепа з Тернопільщини Олега Барну яйцями, інкримінують ч. 2 ст. 346, ч.2 с. 345-1 КК України – погроза або насильство щодо державного діяча та погроза або насильство щодо журналіста.

 

У Тернополі водіям-порушникам залишають попередження

У Почаївській лаврі юнак вчинив самогубство