Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині скажений собака покусав кількох людей

Щодня жителі Тернопільщини звертаються до лікувальних закладів через покуси тварин, в деяких з них підтверджується сказ.


Зараженим особам необхідне антирабічне щеплення, проте запаси вакцини в регіоні вичерпуються.

Минулого тижня випадки сказу підтверджено у Лановецькому районі. Хворий собака покусав тварин, а також кількох людей. Аналогічні випадки трапляються все частіше, – повідомляють в обласному лабораторному центрі. Проблему обговорювали на семінарі у Тернопільській університетській лікарні.

«Тернопільщина належить до тих регіонів, де спостерігається високий ризик виникнення сказу серед населення, оскільки показник захворюваності людей є відображенням епізоотичного процесу, що протікає серед тварин.
Щоденно реєструються випадки звернень людей за медичною допомогою до лікувально-профілактичних закладів області з приводу покусів, подряпин, ослинень тваринами. Відповідно збільшується кількість призначених антирабічних щеплень та зростає потреба в антирабічних препаратах. З року в рік скорочуються запаси антирабічного імуноглобуліну та антирабічних вакцин на непередбачувані ситуації щодо сказу. Тому ситуація в області залишається неблагополучною», – каже завідувач відділу обласного лабораторного центру Марія Павельєва.

Лікарі-епідеміологи наголошують: у разі покусів тваринами варто звертатися за медичною допомогою. Якщо в тварини сказ, вакцинація після укусу життєво необхідна.

Джерело: “ЗЗ”.

“Нива” завершила осінню фазу чемпіонату поразкою (ВІДЕО)

В яких районах Тернопільщини провалили призовну кампанію? (ВІДЕО)