Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Лікарі попереджають про небезпечний штам грипу

Цього року українці зіткнуться з трьома штамами грипу. Про це розповіла сімейний лікар Олександра Волосяна.


“Буде два штами, з якими ми вже контактували: “Мічиган” і “Колорадо”. Також прийде новий штам, який називається “Сінгапур”. Ми зустрічалися з ним в минулому році в кінці епідемії. Він є найнебезпечнішим, і саме він цього року може викликати епідемію. Вірус небезпечний високою летальністю і ускладненнями”, – каже медик.

Симптоми цієї форми грипу відрізняються від інших. Крім звичайних нездужань, людина може відчути біль у грудях, нудоту. Можуть з’явитися світлобоязнь, сльозоточивість і діарея, пише Gazeta.ua.

Зараз в Україні зафіксовано дві вакцини від грипу. Вони є в загальному доступі. Для того, щоб провести процедуру вакцинації, необхідно звернутися до сімейного лікаря, який проведе огляд і визначиться з показаннями та протипоказаннями.

Вірус грипу рівносильно небезпечний як для дорослих, так і для дітей.

Минулого року статистика показала 6 мільйонів випадків інфекційних захворювань, з яких зафіксовано 6 летальних випадків.

В основному грип вражає верхні дихальні шляхи: ніс, горло, трахею, бронхи, іноді – легкі. Перше, що необхідно знати – це симптоми грипу. До них відносяться: біль в суглобах, м’язовий біль, сильне нездужання, слабкість, риніт і біль в горлі.

Вірус передається повітряно-крапельним шляхом. Людина, яка захворіла на грип, може легко заразити більше 100 жителів міста в день, тому в Україні часто виникають епідемії.

У Тернополі поліція зупинила автівку: водій п’яний, пасажирка зі зброєю (ФОТО)

На Тернопільщині водій помер за кермом під час руху, – соцмережі (ВІДЕО)