Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Відтепер не тільки 14-річні українці можуть отримати ID-карту

Можливість оформити ID-карту відтепер з’явилася в усіх жителів краю.


Раніше ID-карти могли отримати тільки 14-річні українці. Від жовтня пластиковий паспорт громадянина України доступний й особами інших вікових категорій.

З ID-картами можна поїхати до Туреччини та Грузії, не оформляючи закордонний паспорт. А от Білорусь вимагає паперового документа, що посвідчує особу.

Чотирнадцятирічним громадянам ID-карти видають безкоштовно. Дорослим особами за виготовлення паспорта нового зразка доведеться заплатити. «Упродовж 9-ти місяців в області вже видали понад 25 тис. ID-карток. Окрім чотирнадцятирічних громадян, вже ID-карти можуть отримати й інші повнолітні громадяни. Старий паспорт замінюється на ID-карту за власним бажанням або коли відбувається вклеювання фотографії 25 і 45 років», – каже начальник управління державної міграційної служби у Тернопільській області Ярослав Давибіда.

До слова, при виготовлені ID-карти упродовж 20-ти днів, необхідно заплатити 279 гривень, у разі термінового виготовлення – 366 грн. У міграційній службі наголошують: при подачі документів варто скористатися електронною чергою. Можливості відмовитися від ID-карти за релігійними переконаннями немає.

Джерело: “ЗЗ”.

Кредит онлайн на банківську картку України за 15 хвилин – миттєве рішення та цілодобовий сервіс

У Тернополі поліція зупинила автівку: водій п’яний, пасажирка зі зброєю (ФОТО)