Хату родини загиблого бійця у селі Топорівці на Городенківщині знайти не складно. Їх тут усі знають: один син поліг, другий пройшов бої у Дебальцевому, батько так само воював у зоні АТО… Вулицю, на якій вони живуть, названо іменем Степана Стефурака.

30 жовтня 2014 року в Тернопільському національному технічному університеті встановили пам’ятну дошку на дверях аудиторії, яка тепер має назву «Аудиторія імені Степана Стефурака». 13 жовтня 2015-го на фасаді Тернопільського національного технічного університету відкрили меморіальну дошку.

Степана поховали на цвинтарі у рідному селі поруч із могилою Січових стрільців. «Зі щитом або на щиті» – пише на його пам’ятній стелі. Саме такий напис ще за життя хлопець зробив на своїй сторінці у соцмережі. У давньогрецькій Спарті існував звичай виносити загиблого воїна з поля бою на щиті. За легендою, одна спартанка, проводжаючи сина у бій, подала йому щит зі словами «З ним чи на ньому», що означало: повертайся або переможцем, або мертвим, але збережи свою честь воїна. Степан Стефурак пройшов це випробування гідно.

А на підніжжі пам’ятника в рідному селі – уривок із вірша, якого Степан написав під час Майдану:

Не зупиняючись, йдучи до певної мети,
Чи то шукаючи у цьому пеклі раю,
Країну вільну мрію віднайти,
А іншою я Україну і не знаю!