Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Green Card 2019: що змінилось у правилах подання заявок

Реєстрація для участі у “Диверсифікаційній візовій програмі” розпочалась 3 жовтня. Подати заявки можна до 6 листопада.

Про нові правила заповнення анкет на Green Card та проблеми візового шахрайства розповідала у Тернополі віце-консул США Емілі Тікенсон, пише “20 хвилин”.

– Більшість вимог для участі в програмі є такими ж, як і в минулому році, – каже пані Тікенсон. – Але в цьому році, якщо ви не вкажете в заявці хоча б одного члена сім’ї: чоловіка, дружину, дитину, то вашу заявку дискваліфікують. Мова йде лише про офіційних членів сім’ї. Якщо у вашого чоловіка чи дружини є діти, які живуть в іншому місці, то їх теж потрібно вказувати у заявці.

Якщо ви живете у цивільному чи лише церковному шлюбі, тоді ви повинні подаватись як окремі апліканти і вказувати сімейний стан “неодружений”. Як пояснює віце-консул, одне одного в заявці не вказувати. Якщо не дотриматись цих правил, заявку можуть дискваліфікувати через неправдиву інформацію про сімейний стан.

Також є важливим момент з фотографією – вона має бути зроблена не пізніше, ніж 6 місяців тому.

Діти і Green Card

Щодо дітей, яким на момент розіграшу виповниться 21 рік, то їх теж варто вказувати у заявці, каже віце-консул.

– Коли ми бачимо, що до нас має прийти сім’я з такою дитиною, то проводимо перерахунок за спеціальною формою, – пояснює пані Тікенсон. – Визначаємо, чи підпадає ця дитина під акт про захист статусу дитини. Якщо не підпадає, то телефонуємо людям і кажемо, що дитина за віком вже не проходить і не потрібно на неї збирати документи та оплачувати медогляд. Ще один нюанс, якщо дитині уже 21 рік і вона у офіційному шлюбі, то виїхати з батьками не може. Їй потрібно заповнювати окрему заявку.

Якщо на момент виграшу лотереї жінка народить дитину, то перед співбесідою зможе заповнити нову анкету і вказати новонароджену дитину. Це стосується і випадків, якщо ви одружились на момент розіграшу.

– На нашому веб-сайті опублікована контактна електронна скринька еміграційного відділу, її регулярно переглядають і відповідають на листи, – каже пані Тікенсон. – Тому, якщо у вас є сумніви чи проходить дитина за віком, то можете написати і ми порахуємо за формулою.

Скільки коштує співбесіда та медогляд

У посольстві, як каже віце-консул, борються з проблемою візового шахрайства і щороку наголошують усіх охочим взяти участь в лотереї, що заявки краще заповнювати самостійно. Якщо від одного імені надходить більше однієї заявки, то такі анкети відразу відсіюють.

– Коли ви подали анкету, то маєте отримати код і його потрібно зберегти, адже він пригодиться у разі вашого виграшу, – зазначає віце-консул. – Завдяки ньому ви зможете перевірити свій статус. Зробити це можна у режимі онлайн на сайті dvlottery.state.gov.

Реєстрація у програмі є абсолютно безкоштовною і платити за це не потрібно. Лише у разі виграшу і вашій згоді продовжувати процес, потрібно буде медогляд – 220 доларів, співбесіда коштує 330 доларів та 220 доларів еміграційний збір.

З документів потрібно мати оригінал свідоцтва про народження, свідоцтво про шлюб (про розлучення), військовий квиток, внутрішній (український – прим. ред) та закордонний паспорти. Переможцю у програмі потрібно також подати документи про освіту. Також потрібні довідки про несудимість з України і з тієї країни, де людина проживала рік та більше, якщо проживала.  І якщо людина колись міняла прізвище, зазвичай це стосується жінок, то потрібна довідка про зміну прізвища, або усі ці прізвища повинні бути вказані у довідці про несудимість.
Вікових обмежень немає. Відмовити у візі можуть, якщо у вас відкрита форма туберкульозу. В такому випадку вам дають рік на лікування, і ви можете повторно подати заявку через рік.

Інструкція для участі

Відповіді на усі питання щодо заповнення заявки можна знайти на travel.state.gov. Потім потрібно заповнити заяву на участь на сайті dvlottery.state.gov. Вам прийде номер підтвердження, який потрібно зберегти і нікому не повідомляти.

Починаючи з 7 травня 2019-ого можна перевіряти чи є ваша заявка виграшною. Для цього потрібно ввести свій номер підтвердження на сайті dvselectee.state.gov.

Якщо ви виграли, то виконуйте інструкції на сайті dvselectee.state.gov.

Останній крок – співбесіда. Переможці, які дотримуються інструкцій, отримають повідомлення про призначення імміграційної співбесіди через сайт. Оплата за звернення по імміграційну візу проходить в Посольстві або Консульстві у день проведення співбесіди. Це єдиний збір уряду США в рамках програми.

Часто під час співбесіди, як каже віце-консул, у претендентів на візу запитують, які у них плани на подальше життя в США. Набору готових питань у консульстві немає.

– Ми даємо питання людині, виходячи з тієї інформації, яка є у його заявці, – пояснює віце-консул. – Ми можемо давати різні питання про стосунки та спільне життя сімейним парам, якщо вважатимемо за потрібне. Багато пар самі приходять з доказами подружнього життя: фотоальбоми, переписки.

Віце-консул наголошує, що Green Card дає можливість на постійне проживання в США, але де ви будете жити і працювати, повністю залежить від вас.

Довідка

Щороку в лотереї Green Card виграють 5 000 українців, 40% – з Тернопільської області.  Візу отримує лише половина. Як каже віце-консул, найбільше участь у лотереї беруть саме на Західній Україні. У 2016-ому році візи отримали 1773 українці, 2017-ому – 2009, а у 2018-ому 2547.

Чоловікові з Тернопільщини провели операцію із вживлення штучного серця (ВІДЕО)

Чоловік з Тернопільщини розповів про заробітки та цікаві подробиці життя в Англії