Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

6 громад з Тернопільської області отримають гроші від США

Підволочиська, Золотниківська, Борщівська, Хоростківська, Лановецька та Зборівська об’єднані громади Тернопільщини тепер зможуть розраховувати на ресурсну та експертну підтримку програми DOBRE.

4 жовтня у прес-центрі Українського кризового медіа-центру Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) оголосило про партнерство з 25 новими об’єднаними територіальними громадами з метою підтримки реформи децентралізації, вмінню ефективно реагувати на пріоритети громадян завдяки належному управлінню ресурсами, підвищенню якості комунальних послуг, стимулюванню місцевої економіки та посиленню залучення громадян до прийняття рішень. Підтримку буде надано через програму «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).
«Я приємно вражений бажанням громад прагнути до змін на краще. Цього разу ми відібрали 32 громади-фіналістки, які отримали від нас практичне завдання. 25 з них я хочу привітати сьогодні з перемогою та офіційно заявити про наше партнерство», – зазначив директор програми USAID DOBRE Беррі Рід.
У конкурсному відборі взяли участь 62 громади Івано-Франківської, Тернопільської, Дніпропетровської, Кіровоградської, Харківської, Херсонської і Миколаївської областей, які об’єднались на добровільних засадах, провели місцеві вибори, і населення яких не менше 5000 жителів. Конкурсна комісія, що складалася з експертів програми USAID DOBRE, Мінрегіону та партнерських проектів з міжнародної технічної допомоги, провели відбір відповідно до визначених критеріїв. Серед громад-переможців конкурсного відбору дві з Дніпропетровської, три з Івано‑Франківської, пʼять з Кіровоградської, три з Миколаївської, шість з Тернопільської, дві з Харківської, та чотири громад з Херсонської областей.
«Ми вже побачили, як розвиваються та здобувають нові досягнення в належному урядуванні наші громади. Вони стали обличчям однієї з найуспішніших реформ країни. Сьогодні, до нас приєднуються нові громади, разом з якими ми будемо працювати над впровадженням успішних практик децентралізації та розвитком їх потенціалу. Вони, ще навіть не будучи у програмі, довели на практиці, що вони вміють організовувати людей, домовлятися, і приймати зважені рішення про розподіл коштів на пріоритети мешканців. Переконаний, що вони стануть моделями успіху місцевого самоврядування», – деталізував Беррі Рід.

“Свободівець” Надал — найвідповідальніший мер в Україні, — “Слово і діло”

Чи готова Тернопільщина до нового опалювального сезону?