Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Чи готова Тернопільщина до нового опалювального сезону?

Підготовка до опалювального сезону розпочалася ще навесні. Станом на даний час готовність до осінньо-зимового періоду в області складає 90%.

Про це наголосили під час колегії ОДА.

Майже 400 котелень – на альтернативних джерелах палива

За словами начальника управління житлово-комунального господарства та енергозбереження облдержадміністрації Дмитра Пастернака, із понад 1300 котелень в області до опалювального періоду вже готові 1176. Крім того, для забезпечення утримання в належному технічному стані міських доріг і вулиць підприємствами житлово-комунальної галузі підготовлено 164 одиниці спеціалізованої техніки (понад 90% готовності), заготовлено 20,8 тис. тонн (майже 91%) посипкового матеріалу.

Також для того, щоби зменшити витрати на оплату за тепло, провели роботи із реконструкції та встановлення нових котлів у 29 котельнях на загальну суму 3,3 млн. грн. Переоснастити заплановано ще 12 котелень вартістю 5,6 млн. грн. Під час цього опалювального сезону, як поінформував Дмитро Пастернак, на альтернативних видах палива працюватимуть 19 комунальних котелень та 375 відомчих.

218 млн. грн. – на «Теплі кредити»

Водночас в області проводяться заходи з енергозбереження.

«У бюджетній сфері передбачено впровадження 56 енергоефективних інвестиційних проектів, реалізація яких дозволить замістити в опалювальний сезон 10,2 млн. куб. метрів природного газу. 9 із цих проектів, наголошу, реалізовуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку. Їхня вартість – понад 50 млн. грн.», – повідомив Дмитро Пастернак.

Що стосується комплексу заходів з енергоефективності, то на Тернопільщині 367 домогосподарств встановили сонячні фотомодулі, пише Номер один. Ще один з ефективних методів заощадження коштів на оплату комунальних послуг – утеплення будинків, заміна вікон. Для цього діє спеціальна урядова програма «Теплі кредити».

«За три роки банками було видано понад  11 300  «Теплих кредитів» на суму більше 218 млн. грн. Цього року видали 691 кредит на суму 22 млн. грн. Також на ці потреби з обласного бюджету в рамках обласної комплексної програми енергоефективності та енергозбереження на 2016-2019 роки було відшкодовано  26,2 млн. грн.», – резюмував Дмитро Пастернак.

 

6 громад з Тернопільської області отримають гроші від США

Заробітчани потрапили у смертельну аварію: двоє людей загинули, а третій обікрав мертвого