Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У печері на Тернопільщині знімають блокбастер

Печера-музей «Вертеба» стала знімальним майданчиком кінострічки «Довбуш», кошти на яку виділили з держбюджету.

На Тернопільщині збережено багато легенд про легендарного опришка Олексу Довбуша, який є головний героєм кінострічки. Пов’язані з ним і чимало локацій у Борщівському районі, де знімають епізоди фільму.
«У селі Більче-Золоте збереглася легенда про перебування тут Довбуша. Над Серетом є великий камінь, який називають у народі Довбушовим. Інший народний переказ стверджує, що народий месник відвідував і Борщів для розправи з полковником Злотницьким, який прославився насильством проти селян. Легенда розповідає, що опришки з багатого маєтку нічого не взяли, а підпалили», – йдеться у повідомленні.
Інколи сховками для народних месників ставали природні печери. Відтак, саме «Вертебу» обрали для доволі складних зйомок у підземеллі.
В облраді зазначили, що наразі в печері на Тернопільщині вже відзняли сцену першого знайомства юного Олекси із опришками.
Проект кінострічки став переможцем 10 конкурсного відбору «Держкіно». Режисером є український кінематографіст, автор фільму «Поводир» Олесь Санін.
В офіційному описі фільму повідомляється, що це історія про те, як народилася і розрослася легенда про карпатського лицаря, що надихає цілі покоління тих, хто бореться за свободу рідної землі.
За інформацією «Держкіно», державна підтримка цього проекту становить 65 млн грн при загальній вартості виробництва 86 млн 679,2 тис. грн.
Прем’єра фільму запланована на осінь 2019 року.
Джерело: ZIK

Тиск місцевих рад на уряд спрацював: субсидії зможуть отримати більше тернополян

Різкий запах алкоголю, нечітка мова та тремтіння рук: п’яний водій в’їхав в огорожу