Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У відомого тернопільського заводу з’явився новий власник

Ним стане переможець аукціону, який провів Фонд Держмайна.


Фонд держмайна України (ФДМ) продав держпакет в 96,1% акцій Тернопільського радіозаводу Оріон за 57 млн грн, що більш ніж в два рази дорожче за стартову ціну 24,8 млн грн.
Про це повідомив в.о. голови ФДМ Віталій Трубаров на свій сторінці в Facebook.
Покупцем став Самбірський радіозавод Сигнал.
“За підприємство боролися чотири учасники”, – зазначив Трубаров
Основний вид діяльності заводу Оріон – виготовлення обладнання зв’язку, в тому числі радіоретрансляторів і радіостанцій, а також виготовлення освітлювального обладнання.
Завод Оріон входить в список об’єктів “малої приватизації”. Рік тому ФДМ виставляв вказаний пакет на торги на Українській міжбанківській валютній біржі (УМВБ) зі стартовою ціною 95,5 млн грн.
Тернопільський радіозавод Оріон заснований в 1982 році, входить до переліку підприємств, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки України. З 2015 року бере участь в реалізованій держконцерном Укроборонпрмом в рамках ДОЗ програмі імпортозаміщення українського ОПК.
Заводу належить 36 будівель, площа складських приміщень – 5,6 тис. кв. м, виробничих – 35 тис. кв.м.
Оріон в 2017 році отримав 31 млн грн чистого доходу проти 56,3 млн грн роком раніше, чистий збиток склав 4,3 млн грн проти чистого прибутку 0,7 млн грн.
Самбірський радіозавод Сигнал (Львівська обл.) спеціалізується на виробництві світильників і стартерів для люмінесцентних ламп. Співвласниками є кілька фізосіб, кінцевими бенефіціарами – Микола і Олександра Коцюмбас, Вікторія Теренін. Статутний капітал підприємства становить 2,7 млн грн.

В Україну завітав потужний антициклон “Viktor”

Українських православних запевнили, що дадуть Томос