Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопіль готовий до опалювального періоду, але його можуть відтермінувати

Тернопіль готовий до опалювального періоду, – запевняють у КП «Тернопільміськтеплокомуненерго». Однак коли він розпочнеться, наразі не відомо.

Комунальне підприємство чекає відповідного розпорядження від міського голови.

«До опалювального періоду Тернопіль був готовий ще на початку вересня. Однак проблеми можуть виникати внаслідок аварій під час експлуатації мереж. Ресурсами необхідними ми забезпечені повністю. Проте ми донині не знаємо, яке рішення прийме Уряд щодо вартості природного газу.

Оскільки ціна газу встановлюється державою. Відтак тарифи на тепло також можуть переглядатися», – каже Медіатору директор комунального підприємства «Тернопільміськтеплокомуненерго» Андрій Чумак.

Опалювальний сезон стартує, зазвичай, після зниження середньодобової температури до восьми градусів тепла. За прогнозами метеорологів, до третьої декади жовтня такої погоди не передбачається. В регіоні обіцяють досить високі температурні показники. Тож з метою економії, опалювальний період можуть дещо відтермінувати. «Опалювальний період розпочинається після відповідного розпорядження міського голови. Після того, як упродовж трьох діб середньодобова температура повітря опускатиметься нижче восьми градусів тепла. В цьому році завдяки встановлених індивідуальних теплових пунктів, ми вже розпочали опалювальний період у деяких комунальних закладах, лікарнях, які зголосилися, що мають необхідність в опаленні. Сподіваємося, що надалі ми не будемо обмежені конкретними датами початку опалювального сезону, а вмикатимемо тепло, коли це буде необхідним», – додає Андрій Чумак.

Борги комунального підприємства сягають двадцяти мільйонів. Відтак це може ускладнити опалювальний період у Тернополі. Окрім цього, через ймовірне зростання вартості природного газу можуть суттєво збільшити тарифи на тепло.

Шварценеггер в Україні: Народний депутат з Тернополя сфотографувався із Арнольдом (ФОТО, ВІДЕО)

Як називають дітей в Тернополі: модні та рідкісні імена