Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільська “Нива” програла 3:0

13 жовтня футбольний клуб “Нива” Тернопіль у 13 турі Другої ліги у виїзному поєдинку поступився ужгородському “Минаю” 3:0.

Тернополяни дозволили ужгородській команді взяти реванш за програш у першому колі, зазнавши найбільшої поразки у сезоні. Хоча за ходом матчу ніщо не передбачало такого результату. На жаль, гості свої моменти не використали, а господарі ними скористалися сповна.

У стартовий склад “Ниви”, відбувши дискваліфікацію, повернувся Олексій Литовченко. Також з перших хвилин на полі з’явився Тарас Кривий, який у останніх матчах переважно виходив на заміну. А місце у воротах цього разу зайняв Максим Механів.

На правах господарів минайці гру розпочали активніше. На перших хвилинах здалеку пробивав Стасюк. Згодом два поспіль моменти не використав нападник Роберт Гегедош. В обох випадках він пробив у руки Механіву. Проте відповідь “Ниви” одразу ж могла перетворитися у забитий м’яч. Макогон довгою передачею за спину захисникам знайшов Литовченка, який в дотик перекинув м’яч через голкіпера, але влучив у поперечину, пише “0352”.

За декілька хвилин “Нива” втратила другий вбивчий момент. Активний пресинг на чужій половині поля призвів до того, що воротар минайців Мелашенко віддав м’яч Кривому. Тарас відпасував на Литовченка, який перебував у вигіднішій позиції, але форвард не влучив у пусті ворота…

Відоме футбольне правило не оминуло увагою ці події і у наступній атаці “Минай” відкрив рахунок. Василь Пиняшко отримав м’яч на куті штрафного майданчика та вистрілив у дальню дев’ятку — без шансів для Механіва.

Нагоду відновити паритет тернополяни могли наприкінці тайму, коли з-за меж штрафного майданчика пробивав Тарас Кривий. Воротар господарів не без труднощів м’яч відбив у сторону, але на добиванні нікого з тернополян не було.

Початок другого тайму приніс “Ниві” ряд неприємностей. Спершу Анатолій Нурієв ударом зі штрафного влучив у поперечину. За мить зльоту пробивав Михайло Кополовець — Механів кінчиками пальців зумів перевести на кутовий. Втретє гостей закарпатці уже не пробачили. Після подачі з кутового Василь Кобін прийняв м’яч та другим дотиком розстріляв ближній кут воріт.

Цей гол фактично вирішив долю переможця у цьому матчі. “Минай”, маючи у своєму складі досвідчених гравців, взяв м’яч під контроль, позбавивши тернополян надій відігратися. За десять хвилин до фінального свистка у воротах гостей свій автограф поставив і кращий бомбардир Другої ліги Роберт Гегедош. Після втрати м’яча на фланзі, Стефан Федак одним дотиком вивів партнера на побачення з Механівим і той закинув м’яч голкіперу за комірець.

На доданих хвилинах “Нива” все ж могла розраховувати на гол престижу. Активний Литовченко увірвався у штрафний майданчик. Вигравши боротьбу у Кобіна, Олексій намагався поцілити у дальній кут, але знову ж форварду забракло влучності.

Попереду у “Ниви” два поспіль домашні матчі у яких тернополяни не матимуть жодного права на помилку. Перший із них відбудеться у неділю, 21 жовтня. Суперником “Ниви” буде “Чайка” з Петропавлівської Борщагівки. Початок гри о 15:00.

Друга ліга, тур 13

13 жовтня 2018, Минай

“Минай” – “Нива” 3:0

Голи: Пиняшко (18), Кобін (51), Гегедош (80)

“Минай”: Мелашенко, Беца (Сухомлин 90), Ощипко, Кобін, Стасюк, Микуляк, Лобода, Пиняшко (Капустей 86), Кополовець (Федак 78), Нурієв (Шпак 54), Гегедош (Бабій 82)

“Нива”: Механів, Герт, Мороз, Макогон, Залізняк, Кохман, Слоневський (Чорномаз 54), Кривий (Волошин 72), Гатала (Волохатий 62), Темнюк (Юрчак 78), Литовченко

Попередження: Кривий (43)

Сьогодні Покрови Пресвятої Богородиці: що не можна робити на свято

Затримали банду, яка у Тернополі грабувала “валютників” (ВІДЕО)