Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Степан Барна підписав важливий документ

На Тернопільщині з’явиться ще одна громада на базі міста обласного значення.

«Сьогодні ми започатковуємо процес створення 49-ої об’єднаної територіальної громади в області. А це означає, що понад 58% населення та 47% територій області вже охоплено територіальними громадами. Це громади з новим статусом, можливостями та новою відповідальністю», – наголосив голова ОДА, підписуючи розпорядження про утворення Бережанської ОТГ.
Він також акцентував, що процес децентралізації дає очевидні результати. «Наше завдання підтримувати ініціативи громад і працювати в напрямку створення передумов для їх самореалізації», – додав Степан Барна.
Село Посухів, яке об’єднується з Бережанами, є першопрохідцемПро те, що робота у даному напрямі триває, зазначив й мер Бережан Володимир Музичка. А також подякував обласній владі за сприяння й допомогу в об’єднанні.
До слова, впродовж трьох років 42 громади області отримали фінансової підтримки з боку держави у вигляді субвенції на розвиток інфраструктури – понад 300 млн. грн. Окремою складовою є також кошти міжнародної технічної допомоги, яких за три роки вдалося залучити 194 млн. грн.

Стало відомо, коли лікарям повернуть борги по зарплаті

Допоможіть розшукати зниклу жительку Тернопільщини (ФОТО)