Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Нові громади з Тернопільщини вимагають від ЦВК оголосити вибори

12 жовтня остання у цьому році дата для призначення виборів у нових ОТГ.

Потік звернень до Центральної виборчої комісії від об’єднаних громад з усіх регіонів України не припиняється. Громади Волинської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Житомирської, Львівської, Кіровоградської, Тернопільської, Черкаської, Чернігівської областей у листах, адресованих ЦВК, вимагають якнайшвидшого вирішення питання призначення перших місцевих виборів ще в цьому році.
Нагадаємо, що у 2018 році 6 потенційних громад з Тернопільської області отримали позитивні висновки облдержадміністрації щодо можливості створення ОТГ – Білецька, Підгороднянська, Настасівська Тернопільського району, Купчинецька Козівського району, Копичинецька Гусятинського району та Монастириська міська рада.
«Ми пройшли довгі і непрості процеси на шляху до створення ОТГ. Неодноразово провели громадські обговорення та палкі дискусії на сесіях наших рад. Але до спільного рішення створити Білецьку ОТГ дійшли одностайно», – йдеться у зверненні Білецької сільської ради Тернопільського району.
«Держава, розпочавши процес децентралізації та реформування місцевого самоврядування, створила нам, громадам, умови, за яких ми зможемо буденну сірість громад змінити на яскраві відтінки: відновлювати соціальну інфраструктуру, налагоджувати сферу надання публічних послуг, створювати робочі місця, розвивати культуру, спорт. Тим самим ми зможемо повернути додому тисячі наших односельців, громадян України, які зараз вимушено працюють за кордоном. Тим самим ми зміцнимо українську державність і збудуємо нову країну, в якій хочеться жити. Ніхто не вправі ставати на заваді нашого майбутнього, відповідальність за яке ми беремо на себе», – звертаються до керівництва держави та Центрвиборчкому у Купчинецькій сільській раді Козівського району.
Громади сподіваються, що їх звернення не залишиться поза увагою Центральної виборчої комісії і вже найближчим часом Комісія прийме рішення про призначення перших місцевих виборів в новостворених об’єднаних громадах.

«Дай зателефонувати»: у тернополянина викрали телефон

Оновлення обходу Тернополя на завершальному етапі