Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині чоловік розповів, як боровся із вовком (ВІДЕО)

Закривають браму на всі замки. Так у селі Шибалин Бережанського району захищаються від вовків. За останні дні тварина кілька разів нападала на людей та свійських тварин. На подвір’ї Михайла Вирсти вовк побував вдосвіта. Тут зчепився з його собакою. На гавкіт збіглись сусіди – звір налякався і втік.


Чутки про напад вовків швидко розійшлися селом. Нині люди,не те що в гості, бояться виходити на власне подвір’я.

Набіги вовків на людські помешкання – непоодинокі. У селі навіть оголосили надзвичайний стан, бо протягом дня зафіксували півдесятка випадків.

-Я просив забирати дітей з дитячих садочків і шкіл. Бо ми не знали що відбувається. За короткий період надійшло 5 повідомлень про напад вовків на людські помешкання, – каже Шибалинський сільський голова Петро Сеньчик.

На одного з сіроманців днями натрапив пан Степан із сусіднього села Жовнівка. Чоловік поспішав на роботу, як з лісових хащів вискочив вовк. Він повалив чотирилапого на землю і притис всім тілом. Як діставав мобільний, аби покликати на допомогу – не пам’ятає. Жартує, в нього самого спрацював інстинкт самозбереження.

– Я подумав, що це собака. Ще й кричу йому, щоб з дороги зійшов. А він біжить просто на мене. Я вдарив його колесом, а він в мене сумку вкрав. Потім накинувся. Я повалив вовка на землю. Але як це було не пам’ятаю. Напевне в самого спрацював інстинкт самозбереження, – розповідає Степан Фанга.

Вилами і сокирами селяни вовка вбили. На місці зустрічі досі видніються сліди крові. Її ветеринари обробили, бо, ймовірно, тварина була скажена.

Лісами Бережанщини розгулює ціла зграє вовків. З семи хижаків вже вдалося відстрілити п’ятьох. Решта й далі шукає їжу поблизу людських помешкань.

– Це помість чистого вовка із бродячими псами. Вони не так бояться людей, але апетит у них практично не відрізняється від вовка. Вони мають з’їсти на добу не менше 4 кг м’яса, – головний мисливствознавець Товариства мисливців і рибалок Святослав Заклекта.

Вовків на Тернопільщині значно побільшало, – констатують лісівники. Хижаки втікають від дощового карпатського клімату і оселяються тут. Куди мігруватимуть далі – невідомі. Тому людей застерігають до лісу поодинці не ходити, пише МедіаТОР.

 

«Щоб витиснути з мене останні соки, італійська шефиня «підзаряджала» енергетичними напоями…»: сповідь галицької заробітчанки

У Тернополі майже тисяча пар обрали “Шлюб за добу” (ВІДЕО)