Увімкніть темний режим, який приємніше для ваших очей у нічний час.

Увімкніть режим освітлення, який приємніше для ваших очей у денний час.

Увімкніть темний режим, який приємніше для ваших очей у нічний час.

Увімкніть режим освітлення, який приємніше для ваших очей у денний час.

Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

«Моє бачення від користі святкування Хеловіна», – інстаграм-священик розказав правду (ВІДЕО)

У ранковій програмі «Файний ранок» священник УГКЦ о. Василь Германюк розповів звідки насправді взялось свято Хелоувін, яке його значення, як відноситься до нього церква та нагадав про альтернативні свята.


«Готуючись до маленького сюжету на «Файному ранку» (31.10.2018р) від ТТБ (Тернопільського телебачення) про Хеловін, завдяки журналісту Myroslava Mukvych, мав нагоду вивчити різну-різну інформацію і зробити ось такі висновки (тут розкрито більше питань, аніж у сюжеті).

Хеловін: що це за свято і яке його значення?

Кельтські жерці, друїди, в цей день вшановували ідола смерті (Самхайна). Друїди вважали, що 31-го жовтня Самхайн скликав духів минулорічних померлих, і наказував їм повертатися в свої колишні будинки, відвідувати живих родичів. В ніч на 1 листопада друїди вершили ритуали поклоніння дияволу, під час яких заживо спалювали свійських тварин: котів, коней, овець, рогату худобу. Траплялися й людські жертвопринесення, щоб особливо задобрити свого божка. В сучасному світі, вбачаючи комерційні інтереси, дані святкування розрекламувала Америка, адже з’явились нові можливості отримати з цього неабиякий прибуток.

Позиція священнослужителів стосовно цього?

В основному священики, підтримуючи позицію Церкви вцілому, застерігають від таких «святкувань», часом настільки переживають за людей, що тими заборонами навіть роблять ще більший ажіотаж і рекламу, навіть не хочеться читати чому не варто брати участь у цьому своєрідному шабашу. Особисто я на своїх сторінках Інстаграм та Фейсбук вирішив подати дану інформацію під заголовком «Користь Хеловіну», це посприяло бажанню підписників проглянути зміст, та звичайно, що користі там не побачили, хіба-що зрозуміли шкоду, яка може з’явитись як наслідок. Користю буде, хіба-що, не брати участі у хелоніаді, або конечне навернення до Церкви через прихід до священиків з метою спасти молитвою дитину, яка могла при святкуванні відьомського шабашу зачепити непоправне.

Чому його потрібно чи не потрібно святкувати? 

Не треба забувати, що це одне з головних свят у сатаністів, які цієї ночі відправляють чорні меси та поклоняються дияволу. Взагалі Хеловін підсвідомо схиляє до вшанування чорних сил, адже, переодягаючись у потойбічних істот чи мерців, діти психологічно входять у їхній образ і стараються максимум уподібнитись їм. Звідси з’являється не зрозуміла агресія, страх, ненависть, депресія, пошук дітьми суїцидальних груп у соцмережах, на кшталт «Синій Кит» та «Момо». А згодом всі дивуються звідки стільки ненависті і злоби у нашої молоді. Потім гості та організатори таких «святкувань» стають пацієнтами психіатрів та священиків-екзорцистів.

Чи можна знайти альтернативу святкуванню?

Як альтернативу потрібно помолитись за душі померлих, поставити свічку не в гарбуз, а на церковний свічник. Колись ми з гуртківцями позашкільного навчального закладу Скала-Подільського дитячого парку виготовили паперові ліхтарики, які нагадували форму того ж гарбуза і прийшовши до храму, поклавши у ліхтарик свічечку, помолились заупокійну Службу Божу. Дітям не було, звичайно, цікаво так як на вечірці у честь Хеловіна, та все ж таки всі розійшлись по домівках з відчуттям зробленої корисно-духовно справи.

Яке значення хеловінської атрибутики?

Основний символ Хеловіну – гарбуз або, як його ще називають «Джек-Ліхтар», має спіритичне значення. Він символізує неприкаяні прокляті душі, що блукають по землі не знайшовши спокою. Також атрибутикою є маски всякої нечисті. Сучасна молодь та діти, вдягаючись в них, уподібнюються до друїдів, котрі в часі приношення жертви своєму божку, спалювали живцем тварин і людей, одягаючись в костюми зроблені зі шкір і голів різних звірів. У часі жахливих мук тих, кого спалювали, жреці ритуально танцювали, монотонно наспівували заклинання і стрибали через вогонь, щоб в такий спосіб захистити себе від злих духів. Виразно застерігає від таких дій окультизму саме Біблія.

Чи Ваші Інстаграм-підписники святкують Хеловін і чому?

Якось, майже за тиждень до дати Хеловіна 2018 року, я у розповіді Інстаграм на 24 години, запустив опитування: «Чому Ви святкуєте Хеловін, що для Вас є цікавим?» отримав від активних підписників такі відповіді:

«Коли ще була школяркою, трошки ще не розумілась в тому, то можливо тоді би святкувала, але це свято популярним не було. А тепер однозначно НІ»;

«На жаль не можу похвалитися, що все в моєму житті так ідеально… багато чого робиться і робилося не правильно…, але нарешті ми дорослішаємо і починаємо все частіше думати про участь Бога в нашому житті?»;

«В студентські роки просто цікаво було виділитися образом та подивитися на інші і гарбуз зробити по своєму хотілося проявляючи творчість. А зараз вже розумію що це страшно виглядає та й взагалі хеловін для мене то не свято і ніколи ним не було»;

«Мені шкода малих дітей котрих їх старші брати, сестри чи навіть батьки малюють, вдягають в цей жах, бо потім діти бояться, робляться дивними дуже, це навіть справа не в цих костюмах. От наприклад, в нас 13 січня святкують Маланки, теж збираються в різні костюми чортів і в якихось смертоносців, але нема такого негативу як від хеловіну».

Отож, вивчаючи з різних джерел тематику святкування Хеловіну та його наслідки, я особисто зробив висновок, що ті люди, які користуються даром мудрості, які є досвідчені, второпні, виважені, навіть не усі будучи християнами – відчувають зміст негативу та зла і повністю ігнорують це святкування.

Хеловін, як тріумф нечистої сили не вартий такої уваги – святкуйте ті свята, які несуть радість і добро, саме такі празники дарує нам Церква».

Вбивство через ревнощі: жінка повідомила, що чоловік сам вдарив себе ножем в серце (ФОТО)

Автодорога у селі Озерна стала безпечнішою

Back to Top