Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Свободівець” Надал — найвідповідальніший мер в Україні, — “Слово і діло”

Міський голова Тернополя, свободівець Сергій Надал виконав 61 % своїх зобов’язань, посівши першу сходинку рейтингу відповідальності 0304мерів обласних центрів в Україні.

Відповідний рейтинг уклав незалежний аналітичний портал “Слово і діло“.
“Ми пильно придивилися до мерів обласних центрів України й підрахували їхній рейтинг відповідальності. Обіцянки зафіксовані на час каденції з урахуванням всіх періодів перебування на посаді, в тому числі виконувача обов’язків міського голови”, — кажуть експерти.
4Відтак максимальний рівень виконання запевнень серед усіх мерів — в очільника Тернополя Сергія Надала. Свободівець виконав 61 % зобов’язань.
Експерти зазначають, що Надал є одним із найдосвідченіших мерів, адже обіймає посаду з листопада 2010 року. За цей час він дав 301 обіцянку, з яких виконав 183, а 65 — провалив.
Друге місце в рейтингу відповідальності посідає Володимир Миколаєнко (Херсон). За чотири роки на посаді міського голови він встиг виконати 55 % обіцянок. Загалом за ним значаться 53 зобов’язання, з яких він 29 виконав, а 21 — провалив.
Третє місце ділять два мери, котрі виконали по 51 % обіцянок: тепер уже колишній міський голова Полтави Олександр Мамай і чинний мер Вінниці Сергій Моргунов.
Аналітики кажуть, що нещодавно звільнений мер Полтави — «старожил» на такій посаді. Полтавці Мамая обрали 2010 року, а на наступних виборах 2015-го він переміг знову. За вісім років каденції Мамай дав 140 обіцянок, з яких 71 виконав, а 69 — провалив. На позачерговій сесії Полтавської міськради 14 вересня 2018 року депутати висловили недовіру меру Олександру Мамаю та дочасно припинили його повноваження. Зараз обов’язки мера виконує новообраний секретар міськради Олександр Шамота.
Міський голова Вінниці, котрий також виконав більш ніж половину своїх запевнень, на посаді працює не так давно. З лютого 2014-го до листопада 2015 року він був виконувачем обов’язків міського голови, а потім уже очолив Вінницю. За цей час Моргунов дав 160 обіцянок, із яких 81 виконав, а 10 — провалив. Решта зобов’язань меру ще потрібно втілити в життя.

Оновлену трасу Тернопіль-Підволочиськ можна побачити з висоти пташиного польоту (ВІДЕО)

6 громад з Тернопільської області отримають гроші від США