Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Чи варто для отримання субсидії виписувати осіб, які не проживають за місцем реєстрації

Новий порядок отримання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг не містить вимог виписувати осіб, які не проживають за місцем реєстрації.


Про це нещодавно заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева, повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

Постанова уряду №329 не вимагає виписувати людей, які прописані за адресою, але живуть і працюють в інших містах. Тому якщо хтось говорить людям, що потрібно виписуватися, він вводить їх в оману”, – сказав міністр в ході години запитань до уряду у Верховній Раді.

За словами народного депутата Сергія Міщенка, для оформлення субсидій “люди зараз масово виписують дітей, онуків”, які живуть в інших містах. Тому міністр соцполітики вирішив спростувати його слова.

Щоправда, міністр соціальної політики України Андрій Рева не договорює інформацію до кінця.

Для отримання субсидії і справді не обов’язково виписувати осіб, які не проживають за місцем реєстрації. Але згідно із запровадженими нововведеннями, змінився порядок нарахування субсидій для сімей, у яких чоловік та дружина прописані за різними адресами.

За новими правилами декларувати потрібно доходи усіх членів сім’ї, навіть тих, які зареєстровані за іншими адресами. Однак розрахунок субсидії проводиться на фактично проживаючих осіб.

Наприклад, дружина з двома дітьми зареєстровані за однією адресою, а чоловік – за іншою.

Тоді для утримання субсидії враховують доходи і дружини, і чоловіка. Однак при розрахунку субсидії сімейний дохід ділять тільки на офіційно зареєстрованих осіб – тобто на дружину і двох дітей.

Таким чином розмір субсидії вийде суттєво менший. Тому вигідніше чоловікові бути зареєстрованим там, де і його сім’я.  Відповідно це й призвело до того, що люди почали масово міняти місце реєстрації.

Окрім цього, зараз часто люди виписують з помешкання дітей чи онуків, які перебувають на заробітках за кордоном, оскільки ускладнена процедура отримання субсидії для заробітчан і безробітних.

Зокрема, наприклад, у Тернополі цього року впродовж усього літа були страшенні черги на міському військкоматі та у паспортному столі – чоловіки масово міняли місце реєстрації через зміни у порядку нарахування субсидії.

Нагадаємо, порядок нарахування субсидій на житлово-комунальні послуги в Україні змінився з 1 травня цього року.

Тернопільська студентка вербувала у бордель жінок

У Тернополі пропала молода жінка. Чоловік звернувся у поліцію (ФОТО)